Uzaylılar neden bizimle iletişim kurmuyor?

Kesin bilgi vereyim ben sana: biz. Uzay'da yaşayan bir canlı olarak aslında bizler birer uzaylıyız. Fakat mesafelerin uzun olması belki de en büyük sorun diğer medeniyetlere ulaşamıyor olmamızdaki.

Daha zeki olma ihtimalleri ise bir kuram ve bu kuram Profesör Michio Kaku tarafından bile sık sık dile getirilmekte. Hatta sınıflandırma bile mevcut.

Kendimizi en üstün ve etek akıllı ırk olarak görmeye bir son versek iyi olacak. Konuya eleştirel bir bakış atarsınız ya da kendi fikrinizi sunarsınız diye düşündüm ama gereksiz bir tartışma çıkarmayı amaçlamışsınız gibi gözüküyor.

Ben diyorum ki uzaylıların olduğu nereden belli? Bir kanıtınız var mı? Her sene çıkan aptal ufo görüntüleri hariç. :) Varlığının kesin olarak ispatlanmadığı bir şey nasıl sınıflandırılıyor acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzayda yaşamın var olduğu "teorik" olarak şu şekilde kanıtlanabilir:

İhtimal 1- Canlıların, uygun ortam ve madde sayesinde ortaya çıktığını baz alırsak (Abiyogenez) bu durumda Dünya' nın koşullarının canlılığı sağladığı sonucuna ulaşırız. Gözlemlenebilir evrende ise sıcaklık koşulları Dünya ile benzer (sıvı halde su bulunduran) en az 500 milyon gezegen olduğu tahmin ediliyor. Yani elimizde 500 milyon yaşam barındırma "potansiyeline" sahip gezegen var. Bunların yarısını süreç yetersizliğinden (fazla genç olduklarından dolayı) eleyelim. Elimizde 250 milyon tane gezegen kaldı. Bunların yarısını da çevresel etmenlerin sertliğinden (yoğun asteroid yağmurları) dolayı eleyelim. Geriye ise elimizde 125 milyon tane yeterince sağlam ve yaşlı gezegen kalmış oluyor. Yani başka bir yerde yaşam olduğunu düşünmemiz için 125 milyon sebebimiz var. (Anlaşılsın diye yaptığım üstün körü hesapları lütfen laf olsun diye eleştirmeyelim. Yaptığım hesaplamalar temsili örneklerdir. Burada algoritmik hesap yapacak veya süper bilgisayarında gelişmiş simülasyon programları kullanacak olan varsa buyursun gelsin.)

İhtimal 2- Bu sefer fazla hesap yapmamıza gerek yok. Yaşamın bir asteroid vasıtasıyla gezegenimize ulaştığını düşünürsek, bu asteroidin geldiği yerde yaşam oluşmuş demektir. Evrenin büyüklüğünü (asteroidin Dünya' ya ulaşma süresini) de hesaba katarsak bu asteroidin geldiği yerde yaşam Dünya' dan çok daha önce başlamış demektir. Eğer gelişim (evrim) zaman ile doğru orantılıysa, bu durumda bizden daha gelişmiş olmaları gerekir.

Sonuç olarak daha gelişmiş olsun ya da olmasın, bu iki ihtimali değerlendirdiğimizde Dünya dışı yaşamın varlığını kabul etmemiz gerekir.

Not: "Tamamen sallamışsın." veya "... gördüğün gibi hesapların doğrusunu ben biliyorum sen yanlışsın." gibi yorumlar atmadan önce kaynaklara göz atın:
How many Earth-like planets are there in the Milky Way? Billions, according to astronomers
How Many Earths? | New Scientist
The Milky Way Has Two Billion Earthlike Planets: How Many Will Prove to be Twin Earths?
Rare Earth hypothesis - Wikipedia, the free encyclopedia
Abiyogenez nedir ? Makale Arşivi – Evrim Ağacı
 
Son düzenleme:
Uzaylılar bence var. ABD başkanı Obama'nın konuşması sırasında gezen güvenliği gördünüz mü? Termal kamerayla çektiğinde vücut ısısı 15 derece. Biraz kuşkum oldu bu olaydan sonra.

Bunu merak ettim. Kaynak var mı? Yine de adam çelik yelek giyiyor olabilir :p

Bir hipotez de ben atayım ortaya. Bir düşünün...

Bence uzaylılar biziz. Nasıl mı? Şöyle izah edeyim: Aslında onlar bizim atalarımız ve bizden çok ileri yıllarda yaşıyorlar. Zamanda yolculuğu bularak (uzayda bükülme) geriye yönelik dönmeler ile ara sıra bizlere uğruyorlar. :D

Mantıklı. Piramitleri bugün bile yapamıyorsak atalarımız çoktan gitmiş olabilir.

Arada kaynamak olacak ama;
Size çok kritik ama bir o kadar da küçük bir ayrıntı hocam @Recep Baltaş. "Evren" "Uzay" kavramından büyüktür. Çünkü "Uzay" dünyayı kapsamaz. Dünya haricindeki yere uzay deriz, buna dünyayı da eklersek evren olur. :) Yani aslında "Uzaylı" denemez bize :)

Uzay dünyayı kapsamaz mı :) Deyiş olarak Dünya dışına uzay desek de Dünya da aslında uzayda.

Ben diyorum ki uzaylıların olduğu nereden belli? Bir kanıtınız var mı? Her sene çıkan aptal ufo görüntüleri hariç. :) Varlığının kesin olarak ispatlanmadığı bir şey nasıl sınıflandırılıyor acaba?

Biz. Bizler en büyük kanıtız. Daha dur. Sadece bir tane gezegene gittik: Mars. Uzaylı demek illaki düşünebilen varlık değil. Doğal koşullarda oluşmuş bakteriler de aslında uzaylı sayılır.

Bu video ufkunuzu açacaktır:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Kendimizi öldürüyor kaynaklarımızı bitiriyoruz. Ya uzaylılar çok akıllı ki her şeyi bölüşüyorlar. Ya da onlarda aptal ki kendi gezegenlerinde kaynakları bitiyor. Böylece 2 ihtimal var. Ya bizi aptal gördükleri için gelmiyorlar. Yada o kadar aptal oldukları için buraya gelecekler. Henüz gelmediklerine göre ya yoldalar yada akıllılar. Gelseler bile ne yazacak. Ya birbirimize yardım edeceğiz yada savaşacağız. Geldiklerinde keşke gelmese de diyebiliriz. Ya da geldikleri iyi oldu deriz. Ne kadar çok ikilem var değil mi?
 
Gelicekler. ''Beni liderinize götürün'' diyecekler. :D Çok epic olurdu.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı