Uzaylılar vs dünyalılar

Aga uzaylılar i sadece dizilerden filmlerden biliyoruz. Belki dost belki düşman belki bizden daha güçsüzler daha güçlüler ama filmlerdeki gibi olursa muhtemelen Amerika ile savaşırlar Türkiye'ye gelmez Amerika gg olur 😀😀😀😀😀

Biz insan olarak kendi türümüz dışında başka akıllı bir tür ile ne şekilde olduğu önemli olmaksızın etkileşime geçemedik. Uzaylıların olmaması için hiçbir sebep yok, evren çok büyük ve "yaşam" en ekstrem koşullarda bile var olabiliyorsa bu demektir ki "biz varsak başkaları da vardır."

Başka bir tür bizden tamamen farklı şeyler tecrübe etmiş, farklı şekillerde hayatta kalmaya çalışmış ve en sonunda sorgulayabilecek zekaya erişene kadar zeka yönünde tamamen farklı bir yol izlemiş olabilir. Bizlerden çok farklı düşünüyor olabilirler. Dolayısıyla gelseler yok ederler mi ne yaparlar falan diye tartışmak hiç mantıklı değil, çünkü kafalarının içinde ne düşünürler kesinlikle bilemeyiz. Ayrıca bizler de uzaylıyız, başka türlerde bizim var olup olmadığımızı düşünüyor ve neye benzediğimizi vs merak ediyor olabilirler.

İnsanlar nasıl hayatta kalır: Yaşamak istiyorsan öldür.
Uzaylı nasıl hayatta kalır: Ne bileyim ben hiç uzaylı görmedim.

Dünya dışı yaşam var mı yok mu bilemem ancak eğer varsa ve teknolojik açıdan gelişmiş bir medeniyet kurmayı başarmış olsalar bile bu barışçıl varlıklar oldukları anlamına gelmez.

Doğru da benim yaklaşımım şöyle
İnsandan daha pisliği yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya onlar bizden gerideyse?

Onlar bizden ilerideyse ya da gerideyse bile bize bağlı olan uzaklıklarına göre onları görüp göremeyeceğimiz değişir.

Yani 1 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir gezegende aslında koca bir galaksiye hükmedip böyle filmlerdeki gibi gemiler kurmuş bir medeniyet varsa bile biz bunu göremedik, göremeyiz, göremeyeceğiz zaten.
Çünkü ışığın oradan buraya gelmesi 1 milyar yıl sürecek ve biz o Gezegene/Galaksiye baktığımızda oranın 1 milyar yıl önceki halini göreceğiz.
Bu sebeple "dünya dışı varlıklar var mı" sorusu bana göre tamamen anlamsız bir soru çünkü günümüz teknolojisi ile bunu fark etmemiz, düzgün bir şekilde araştırabilmemiz mümkün değil.
Yakınımızda (100-15000 ışık yılı mesafe) bir dünya dışı koloni olsa farkederdik büyük ihtimalle (ya da var ve çoktan farkedilde bize söylemiyorlar :D )

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı