Uzaylıların var olduğuna gerçekten inanıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Richard Dawnkins inanıyor ve dünyadaki yaşamı da uzaylılar yapmış diyor. Ben de inanıyorum o yüzden. Bilimin şu anki öncü isimlerindendir ve çok dolu konuşur.
 
Ben kesinlikle inanıyorum. Bu kadar büyük bir evrenin sadece bizim için yapılmış olması büyük bir yer israfından başka bir şey olamaz bence.

Belki de milyonlarca yıl içinde insanlık ve insanlığın yarrattığı varlıklar çok fazla yer kaplayacaktır?
 
Uzaylıların var olduğuna inanan var mı? Ben şahsen inanmıyorum. Benim fikrimce hepsi insanların gözünü korkutmak için uydurulan palavra ve filmlerde kullanılan senaryo.

Koskoca evrende neden yalnız olalım ki? İnanmamak mümkün değil. Evrende 1 hücrenin hücresinden daha da küçük görünüyoruz. Peki diğer gezegenler öylece dursun diye mi var?
 
Evrende bizden başka canlıların da olduğunu düşünüyorum. Belki bu canlılar bizim kadar gelişmiş değillerdir yani filmlerde ki gibi aşırı gelişmiş yaratıklar değillerdir.
 
@Akali Ablanız, "insanlığın yarrattığı varlıklar" ifadenizi biraz açıklar mısınız? Çünkü ne insan kendi kendine bu dünyaya gelebilir ne de kendisi hiç yoktan yeni bir varlık yaratabilir, net!

Dostum, "yaratmak" kelimesi ile anlatılan fiilin ne demek olduğunu bildiğinizden gerçekten emin misiniz?
 
Son düzenleme:
Böyle bir dünya dışı varlıkların olma olasılığı bana pek mantıklı gelmiyor. Neyden yaratılacak, oluşacak ki?
Sen neyden oluştuysan onlarda aynı şekil. Farklı biçimde de yaşam formları olabilir. Var oluşumuz, atomların her canlı dokuda birbirine yapışma ve kompleks moleküller halinde toplanma eğilimine dayanır. Ancak bizzat bedenimizdeki oksijen ve karbon atomları milyarlarca yıl önce yaşamış ve ölmüş yıldızlarda meydana geldi. Hepimiz yıldız tozuyuz. Nasıl ki doğa ve fizik yasaları oluşmamıza zemin hazırladı. Aynı durum diğer yaşam formları için de geçerli. Koskoca evrende sadece tek olduğunu düşünmek ve tüm evrenin sadece kendisi için yaratıldığını sanmak saçmalıktan başka bir şey değil.
 
Yanlış bilgi
Sen neyden oluştuysan onlarda aynı şekil
Öncelikle ben oksijenden karbondan vs. oluşmadım. Öyle bir oluşum şekli yok. Tartışma çıkarmaya çalışma. Dediğin şey kim olduğu bilinmeyen birilerinin uydurduğu bir saçmalık. Ben Hz. Adem'e inanıyorum ve o topraktan yaratıldı. Bizim de onun soyundan geldiğimize inanıyorum. Gerisi senin görüşün. Kendi görüşünü benim görüşüm gibi göstermeye de çalışma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Akali Ablanız, "insanlığın yarrattığı varlıklar" ifadenizi biraz açıklar mısınız? Çünkü ne insan kendi kendine bu dünyaya gelebilir ne de kendisi hiç yoktan yeni bir varlık yaratabilir, net!

Dostum, "yaratmak" kelimesi ile anlatılan fiilin ne demek olduğunu bildiğinizden gerçekten emin misiniz?

Yaratmak " yoktan var etmek" yani insanların kendinin icat ettiği kendinin yarratığı şeyler mesela robotlar.
 
Öncelikle ben oksijenden karbondan vs. oluşmadım. Öyle bir oluşum şekli yok. Birilerinin uydurduğu bir saçmalık. Ben Hz. Adem'e inanıyorum ve o topraktan yaratıldı. Bizde onun soyundan geliyoruz. Gerisi senin görüşün. Kendi görüşünü benim görüşüm gibi göstermeye de çalışma. Oksijen, karbon vs. saçmalık.
Adam bilimsel acikliyor sen neye dayanarak sacmalik diyorsun xd. Nerede argumanlarin?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı