Uzun kullanımda S24 FE nasıldır?

Kendisini şuan ben kullanıyorum 3 aydır ve gayet memnunum. Tam bir F/P ürünü. Güçlü donanımı sayesinde de uzun yıllar rahatça götürür. Bir sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Exynos 2400e gayet iyi bir işlemci. Zaten S24'ün işlemcisi de Exynos 2400. İkisi arasında performans açısından çok az fark var. Yok denecek kadar.
Hocam frametime karşılaştırmaları, hız karşılaştırmaları bunlar tamamen okey, benim bunlara bir sitemim yok. Fakat şöyle düşünün. iPhone ne kadar stabil değil mi? Yıllar geçse de stabilliğini bozmuyor. iPhone XR lar bile donma kasma kolay kolay yapmıyor, arayüzü falan çok hızlı. Babamda mesela s20 fe var. Snapdragon 800 gibi bir işlemcisi var, ben daha kasma yaşadığını görmedim. Bende de redmi note 7 var, yine snapdragon işlemcim var, experience rom kullanıyorum, yine iPhone kadar rahat kullanım sağlıyorum.

Hocam şöyle bıraktım özelliklerini. Farklı modelleri de sunulmuş sanırım.

1746264947341.png

Kendisini şuan ben kullanıyorum 3 aydır ve gayet memnunum. Tam bir F/P ürünü. Güçlü donanımı sayesinde de uzun yıllar rahatça götürür. Bir sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Exynos 2400e gayet iyi bir işlemci. Zaten S24'ün işlemcisi de Exynos 2400. İkisi arasında performans açısından çok az fark var. Yok denecek kadar.
+ daha az güç tükenip daha az ısınırken FE modelinde soğutma yapısını da düz modele göre iyileştirdiler.

Bence o telefonun tek sorunu kalın olması.

Ama snapdragon veya mediatek dışında bir işlemci kullandıysam, bir zaman sonra hep bir yavaşlık vardı. Belki romdan kaynaklı bilemem fakat ben güvenmiyorum, o yüzden bu tarz bir seçim yapıyorum hep. Bu durum tamamen benlik.

Vallahi zamanında bana da Redmi 13 Pro Plus MediaTek'in iyi işlemcisini kullanıyor filan dediler. 1 senede telefon bitti resmen hiçbir oyun oynamadığım halde. Bende de bu anksiyete başladı 😅

Vallahi zamanında bana da Redmi 13 Pro Plus MediaTek'in iyi işlemcisini kullanıyor filan dediler. 1 senede telefon bitti resmen hiçbir oyun oynamadığım halde. Bende de bu anksiyete başladı 😅
Hocam MIUI BERBAT. Ben Redmi Note 7 yi aldığım senenin sonunda experience roma geçtim. Şu anda CrDroid custom rom kullanıyorum. Telefonum hala iPhone gibi. Bir kaç ayar ile pubg mobile ı sabit 60 fps te oynuyorum.

Ama snapdragon veya mediatek dışında bir işlemci kullandıysam, bir zaman sonra hep bir yavaşlık vardı. Belki romdan kaynaklı bilemem fakat ben güvenmiyorum, o yüzden bu tarz bir seçim yapıyorum hep. Bu durum tamamen benlik.
Tamamen sizlik bir durumsa siz öyle tercih etmeye devam edebilirsiniz. Exynos işlemciler eskisi gibi değil. Gayet iyi durumdalar artık. Bu zamana kadar Snapdragon ve MediaTek işlemcileri dışında kullandığınız işlemciler sizi yarı yolda bıraktıysa, segmentinden kaynaklıdır.

Dostlar, şu anki telefonum Redmi Note 13 Pro Plus. Alalı 1 sene oldu ama bu kadar kötü bir arayüz görmedim. Tek artısı 512 GB hafıza ve 120 watt şarj. Şu anda S24 FE alıp bunu babama paslamayı düşünüyorum. Sadece günlük işler için kullanacağım. Bir de fotoğraf çekimi önemli. Bu telefonumda navigasyon da çalışmıyor. Ondan navigasyon da önemli. Bir de 5-6 sene telefon değiştirmek istemiyorum artık. Uzun vadede sizce S24 FE götürür mü?
Ortalama 4 sene uzmeden kullanilir ama guncelleme garantisine aldanip 6-7 sene diye bir durum dusunmeyin derim, zaten elinizdeki cihazdan kat kat daha memnun eder.

Hocam MIUI berbat. Ben Redmi Note 7'yi aldığım senenin sonunda Experience roma geçtim. Şu anda crDroid Custom ROM kullanıyorum. Telefonum hala iPhone gibi. Birkaç ayar ile PUBG Mobile'ı sabit 60 FPS'te oynuyorum.

Hocam az para da değil artik Xiaomi'ler bile. Vallahi yazık günah. Custom ROM'lara da pek güvenmiyorum. Ondan mecbur yeni telefon alacağım. HyperOS'la iyice problem oldu.

Tamamen sizlik bir durumsa siz öyle tercih etmeye devam edebilirsiniz. Exynos işlemciler eskisi gibi değil. Gayet iyi durumdalar artık. Bu zamana kadar Snapdragon ve MediaTek işlemcileri dışında kullandığınız işlemciler sizi yarı yolda bıraktıysa, segmentinden kaynaklıdır.
Hocam S9 FE+ tabletim var. Onda da exynos işlemci var, 90 fps pubg mobile performansını veriyor bana, pubg için almadım, test çözmek için aldım. Pubg için alsaydım S9 alırdım zaten. Umarım dediğiniz gibidir hocam. iPhone gibi Samsung ürünlerinin de kendi işlemcilerini kullanmaya başlarız umarım.

Hocam az para da değil artik Xiaomi'ler bile. Vallahi yazık günah. Custom ROM'lara da pek güvenmiyorum. Ondan mecbur yeni telefon alacağım. HyperOS'la iyice problem oldu.
Hocam umarım Xiaomi den çıkarsınız kısa bir süre içerisinde.

Hocam bu bende bir anksiyete artık. Androidlerin stabil olması için snapdragon veya mediatek in üst işlemcileri gibi bir işlemci olmasında fayda buluyorum. Kendi işlemcilerini kullandıklarında çok uzun ömürlü gelmiyor bana. Şahsen normal s24 e yanaşsanız daha doğru olur.
Bilgisi yok fikri var :D S24'de de Exynox 2400 işlemci kullanıyorar, FE modelinde biraz daha kırpılmış 2400e işlemci var aynı şeyin laciverti yani :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı