Uzun pil ömrüne sahip ve güçlü sayılabilecek notebook önerisi

Yer
İzmir, Narlıdere
Daha fazla  
Selamlar, emektar G505'den artık kurtulma zamanı geldi. Uzun pil ömrü olan ve güçlü sayılabilecek bir notebook arıyorum.

Lenovo Thinkpad E14 RX640
Lenovo E495 Ryzen 7 3700u
Veya
GTX 1650'nin gücüne kanıp bunu veya 1, 2 almalıyım?
Alternatif bilgisayarlara açığım, 7nm Ryzen'lerin ne zaman satılacağı hakkında bilginiz varsa senivinirim. Teşekkürler.

Selamlar, emektar G505'den artık kurtulma zamanı geldi. Uzun pil ömrü olan ve güçlü sayılabilecek bir notebook arıyorum.

Lenovo Thinkpad E14 RX640
Lenovo E495 Ryzen 7 3700u
Veya.
GTX 1650'nin gücüne kanıp bunu veya 1, 2 almalıyım?
Alternatif bilgisayarlara açığım, 7nm Ryzen'lerin ne zaman satılacağı hakkında bilginiz varsa senivinirim. Teşekkürler.

Hocam Ryzen'li cihazı seçmelisiniz çünkü Ryzen'li laptopların pil ömrü Intel'e göre daha uzun oluyor.

Hocam Ryzen'li cihazı seçmelisiniz çünkü Ryzen'li laptopların pil ömrü Intel'e göre daha uzun oluyor.

Genelleme yapmanız yanlış. U ibareli tüm işlemciler daha az güç kullandığı için ve düşük Watt çekdiği için daha az ısınır ve daha az enerji kullanır. Bu da laptopun pil ömrünün daha uzun olmasına yol açar. Intel AMD ikisi içinde geçerli bu. Genelleme yapmanız çok yanlış.

Şirketin Lenovo Thinkpad T480S laptopunu kullanıyorum. i5 8250u işlemci 8GB Ram var içinde. Pil ömrü olarak iyi işlem gücüde fena değil ama şöyle sağlam excel dosyası üzerinde Vlookup formülü çalıştırınca PC'yi bırakıp dolanıyorum etrafta bitmesini beklemek için :).

U ibareli tüm işlemciler öyle az Watt kullanır ve bu da daha az ısınma daha düşük enerji kullanımına yol açar ve pil daha uzun ömürlü olur. Arkadaş bilip bilmeden genelleme yapmış. Aynı nesil iki işlemciyi aldım bakın Watt değerine. Yanlış bilgi veriyor konu sahibine arkadaş.

.

.

Genelleme yapmanız yanlış. U ibareli tüm işlemciler daha az güç kullandığı için ve düşük Watt çekdiği için daha az ısınır ve daha az enerji kullanır. Bu da laptopun pil ömrünün daha uzun olmasına yol açar. Intel AMD ikisi içinde geçerli bu. Genelleme yapmanız çok yanlış.

Hocam pil ömrü olarak AMD daha iyi Intel'u serisi az kullansa bile AMD ryzemli laptopların pil ömrü daha iyidir fakat performans olarak hangisi daha iyidir bilemem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı