V fren bisiklet durmuyor

BarzıArda

Centipat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Daha bugün 2. el Btwin triban 500 modelinde yol bisikleti aldım. Akşam bir gezintiye çıkayım dedim, ya ne zaman yokuş aşağı gelse bisikleti tutamıyorum. Anında 40Km'lere geliyor fren basmama rağmen. Disk fren masrafına girmekte istemiyorum. Kullanan arkadaş varsa sizce bu normal mi yoksa bisikletin ayarında mı sıkıntı var? İlk bisiklet deneyimim olduğundan bilemiyorum.

V fren ayarının nasıl yapılacağını anlatan yararlı bir video bırakıyorum. İlgili video
Bu videoyu izledikten sonra v fren ayarı ile ilgili aklınızda bir soru kalacağını düşünmüyorum. Aynı şekilde bisikletinize de uygulamanız durumunda sorununuz çözülecektir.

Arka freni mi sıkıyorsun?

Vallahi evet, ama yokuş aşağıyken ön freni sıkarsam takla attırır gibi geliyor, bütün yük önde olduğundan.

Fren pabuçları janta basıyor mu? V frende, gidondaki fren mandallarından, öne ve arkaya birer tel gider. Pabuçlar basmıyorsa, tel ayarını; bir karga burun, bir de uygun anahtar ya da pense ile yapabilirsiniz?

Kesin basıyor ya. Düz yolda filan rahatlıkla yavaşlıyor ama bizim buranın yokuşlarından mıdır bilemiyorum, yokuşlarda genelde elime alıp indiriyorum bu durumdan dolayı.

V fren ayarının nasıl yapılacağını anlatan yararlı bir video bırakıyorum. İlgili video
Bu videoyu izledikten sonra v fren ayarı ile ilgili aklınızda bir soru kalacağını düşünmüyorum. Aynı şekilde bisikletinize de uygulamanız durumunda sorununuz çözülecektir.

Yarın deneyeceğim fren ayarını, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi evet, ama yokuş aşağıyken ön freni sıkarsam takla attırır gibi geliyor, bütün yük önde olduğundan.
Freninin tutmaması da bundan kaynaklı. Tüm ağırlığın önde olmasından dolayı arka frenin hiçbir etkisi kalmıyor çünkü üzerinde çok az ağırlık var, sürtünme kuvveti oluşturamıyor bu yuzden. Motosikletlerde de bu şekildedir. Bu yüzden yokuş inerken ön freni kullanmalısın sadece. Arka freni çok sıktığın taktirde kitlenip düşmene sebep olacaktır. Ön freni limon sıkar gibi yavaş yavaş artacak şekilde sıkarsan hiçbir sorun yaşamazsın. Tabii ki en basit ve güvenli çözüm yokuş aşağı giderken aşırı hızlanmamak.

Son düzenleme:
Freninin tutmaması da bundan kaynaklı. Tüm ağırlığın önde olmasından dolayı arka frenini hiçbir etkisi kalmıyor çünkü üzerinde bir ağırlık, sürtünme kuvveti oluşturamıyor bu yuzden. Motosikletlerde de bu şekildedir. Bu yüzden yokuş inerken ön freni kullanmalısın sadece. Arka freni çok sıktığın taktirde kilitlenip düşmene sebep olacaktır. Ön freni limon sıkar gibi yavaş yavaş artacak şekilde sıkarsan hiçbir sorun yaşamazsın. Tabii ki en basit ve güvenli çözüm yokuş aşağı giderken aşırı hızlanmamak.

Vallahi sağ olun hocam. Bir sorum vardı, evde halihazır da sıvı gres yağı var börfh markasının, bu zincirler için iyi midir yoksa farklı yağ mı kullanmak gerek.

Vallahi sağ olun hocam. Bir sorum vardı, evde halihazır da sıvı gres yağı var börfh markasının, bu zincirler için iyi midir yoksa farklı yağ mı kullanmak gerek.
Sıvı gres toz ve pislik toplar eğer çok kalınsa. Sprey zincir yağları satılıyor 100-150 liraya. Onlardan kullanmak daha sağlıklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı