V Rising'te ekran kararıyor ve fanlar son hızda dönüyor

Sait Turan

Kilopat
Katılım
3 Şubat 2016
Mesajlar
98
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Gskill 8+8 3200mhz 16cl
SSD veya HDD modeli
Kingston 1tb ssd
Ekran kartı
Gigabyte Aorus 3080 xtreme
Anakart
Asus prime x570-p
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Hata bugün öğle saatlerinde başıma gelmeye başladı. İki monitörüm var, ikisi de karardı ve PC'deki fanlar son hızda dönmeye başladı. Sorunu anlamadım ve PC'yi resetlemeye çalıştım. Olmadı. Ardından güç tuşuna basılı tutup kapadım. Tekrar açtım ve oyuna girdim. 10-15 dk bir sürenin ardından yine aynısı oldu. İnternetten çözüm aradım ve bulduklarımı denedim; ekran kartı driverlarını silip tekrar yükledim, MSI Afterburner'ı kaldırdım, AMD driverlarını güncelledim ama nafile, sorun düzelmedi.

Birkaç test yaptım ve yanlışım yok ise hatayı sadece V Rising'te yaşıyorum. Ekran kartını zorlamak için Cyberpunk 2077 ve Control girdim yarım saat kadar oynadım ve kapanma olmadı. Hatta FurMark testi açıp 2K çözünürlük 8X AA ayarlayıp bekledim ve yine kapanmadı. Sorun nedir gerçekten anlamıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Psu 750w. Marka modeli, Corsair Rm750.

Aynı sorun bende de vardı, sorunum PSU'nun yetersiz olmasıydı
Aynı sorun bende de vardı, sorunum PSU'nun yetersiz olmasıydı.
sorun sadece v risingte olmasa bende böyle düşünecektim ama tek oyunda oluyor.

Dün 20 dknın üzerinde yük altında tuttum kartı, üzerinde yarım saat kadar Cyberpunk oynadım ve sürekli açıktı bir kere bile sorun yaşamadım. Ardından 5 dk V Rising girdim ve 5 dk sonra monitörler karardı ve pc çıldırdı.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    248,4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Hocam sen ekran kartınin V Rising'te kaç watt çektiğine bak senin problemin bana kalırsa PSU ile alakalı. Deneme şansın varsa 850 watt Gold PSU ile deneme yap başka bir sebebi olduğunu sanmıyorum. Aklıma bir şey gelmiyor :D
 
Sorun muhtemelen çözüldü. 2 gündür hiçbir sıkıntı yok, saatlerce V Rising oynadık ve sorunsuz akıyor. Ben hiç bir şey yapmadım, ekran kartı güncellemesi geldi ve sorun çözüldü. Bende ki sıkıntı yazılımsal bir problemmiş sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı