Vaka sayıları bilerek düşürülüyor mu?

Chairman

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2021
Mesajlar
636
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu vakalar bana kalırsa dolaylı bir şekilde ya düşürülüyor ya da saklanıyor. Son 3 günde vaka sayısı arttıkça test sayıları düşürülüyor. 3 gün önce 304.000 civarı test oranı 50.000 vakadan yüksek bir durum varken bugün ise sadece 290.000 civarlarında. Vaka sayısı 50.000. Ve vaka sayıları sırf normalleşme olsun diye bilerek düşürülüyor. Fahrettin Bey'i ve bilim kurulunu hükümet çok fena kullanıyor bence. Bir de 83 milyonluk ülkede vakaların bu kadar düşük olması biraz şüphelendiriyor açıkçası. Sizin fikriniz nedir?
 
Düşürülse bile yine de yüksek. Şu an zaten Avrupa'da birinciyiz. Avrupa bizi kıskanıyor (!).

Önemli olan kimsenin bu durumu takmaması. Halen okullarun açık olması.
Tam kapanma yapmış olsaydık ilk vakalarda, şu an virüsün adını bile unutmuş olurduk.
 
50000 düşük mü sizce? Bence yeterince fazla.

Günlük olarak bu kadar gezmeye ve kuralları ihmal etmeye yatkın bir toplumumuzun olduğunu düşünürsek 50.000 vaka az bile. Benim bir yakınım sağlık çalışanı. Durum hiç normal değil, yoğun bakım kapestemiz çok dolu diyor. Zor durumdayız diyor.
 
Hocam dün pazardı sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için vakalar cumartesi gününe göre düştü ama biraz da millet panikleyince kendileri de el attılar ve düşürdüler. Yani bundan çok daha fazla olduğu söyleniyor.
 
Sayılarla oynamak basit. İnsanları sadece sayılarla çok rahat manipüle edebilirsin. Rastgele örnek olarak, bir ürününü fiyatının aynı kalıp gizlice gramajının, kalitesinin düşürülmesi gibi. Sorsan ürün aynı ürün ama aynı paraya daha az ve daha kalitesiz ürün alıyorsun bu da zam oluyor. Vaka sayılarında da aynısı varsa(!) mantık belli. 50000 az bir sayı değil kesinlikle ama bu memlekette babana bile zor güveniyorken bu durumlara nasıl güvenilir çok ayrı bir tartışma konusu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı