Vakumlu soğutucu önerisi

Bütçe
350
Merhaba, Casper Nirvana F650 laptop için vakumlu soğutucu var mıdır? Baktığım kadarı ile F650 için uyumlu bir vakumlu soğutucu bulamadım.
Vakumlu soğutucu hem çok ses yapıyor, hem de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, bence bunun yerine normal bir soğutucu alıp işlemcinin gücünü %80'e sabitle genelde hız sorunu çözülüyor.

Vakumlu soğutucu hem çok ses yapıyor, hem de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, bence bunun yerine normal bir soğutucu alıp işlemcinin gücünü %80'e sabitle genelde hız sorunu çözülüyor.

Bu konularda pek bilgili olduğum söylenmez ama %80'e sabitlersem bazı oyunlarda FPS azalmaz mı? Bir de pek işe yaramıyor diye duymuştum normal soğutucular.

Merhaba, Casper Nirvana F650 laptop için vakumlu soğutucu var mıdır? Baktığım kadarı ile F650 için uyumlu bir vakumlu soğutucu bulamadım.

Ben vakumlu soğutucu kullandım hiçbir etki etmemesiyle birlikte, içeride ki havanın dışarıya tahliye olmasınıda engelliyor. İnanılmaz sesli çalışıyor.

%80'e alması Boost'un devreye girmemesine sebep olur. FPS düşüşü yaşatır. Onun yerine frekansı düşürmek daha mantıklı.

Frekans düşürmek için ilk önce güç ayarlarından, işlemci güç yönetimi- en yüksek işlemci frekansından yaparsın. Her bilgisayarda bu sekme genelde olmuyor. Onun için ben Bu linkte bulunan dosyayı yüklüyorum. Sonrasında zaten güç planı ayarına ekleniyor. Oradan kaç MHz frekansta çalışmasını istersen ayarlarsın.

i5-8250U

Ya kısaca, termal macun yenilettim 3 gün önce bir de fanı temizlettim normalde bunlar olmadan önce oyunda birden 350 alırken 90a falan düşüyordu FPS. Termal macundan sonra biraz daha az düşüş yaşıyorum ama hala sinir ediyor çünkü fareye gecikme hissi veriyor.

3.40GHz Max frekansa sahip. Sen söylemiş olduğum dosyayı yükleyip etkinleştirdiysen. Oradaki frekans sekmesinden istersen 3000MHz yazabilirsin. Eğer ısınmaya devam ediyorsa biraz daha düşür. Ya da ısınma giderildiyse 3100MHz yap ortasını bul işte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı