Oyun Valorant ani FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

LucilleIsThirsty

Femtopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 16GB DDR4 3000MHz
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 2060
Anakart
ASUS PRIME B450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500X
Merhabalar,

Bundan 5-6 ay önceye kadar hiçbir sorunum yoktu fakat bu 5-6 ay süre içerisinde bilgisayarı oyun anlamında hiç kullanmadım. Son haftalarda kullanmaya başladığımdan beri sürekli aynı sorunla karşılaşıyorum. Oyunlarda ekranı aniden kaydırdığımda (flick tarzı) ani bir FPS düşmesi oluşup tekrar düzeliyor. Önceden buna benzer hiçbir sorunla karşılaşmazdım fakat şu anda çoğu oyunda (düşük sistem gereksinimi isteyen oyunlar dışında LoL vb.) Bu sorunu yaşıyorum. V-Sync açık kapalı hiç fark etmiyor. Windows 11 kullanıyorum ekran kartı sürücülerim güncel. Termal macunu neredeyse 3 yıldır değiştirmiyorum acaba bundan mı oluyor?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu da yaşadığım sorunun küçük bir örneği.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 yil cok uzun bir sure, termal macun yenileyin.

Sorunu belirtmişsiniz hocam, güzelinden o kasayı tamamen söküp tozları silip termali yenilediğinde hiçbir sorunu kalmaz.

İşlemci ısında eğer bir problem varsa, işlemcin boşta ve yükte 3 yıl öncekinin yanından bile geçmiyorsa termal macun yenilemen gerekir.
Valorant işlemci ağırlıklı bir oyundur.
İşlemcinin durumu, gücü çok önemlidir Valorant için.

Sıcaklık değerlerine bakın oyun dosyalarını doğrulayın bozuk dosyaları onarın [windows] güncelleme yapın sürücüleri tekrar kurun [temiz kurulum]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…