Valorant GTX 1060 6 GB i5 7500 FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Evet yoktur fakat HDD'niz ölmüşse şayet ki HDD'ler birkaç sene sonra kafayı yiyor. O zaman maalesef sistem HDD yüzünden kitleniyor.

8 senedir kullanıyorum bir sorun yaşamadım hala. Kullanıma göre bu değişir ama benim gibi senede bir format atanlar için 10 yılı bile devirebilir. Öyle kolay bozulmuyorlar.
 
Sorunu anlamayıp bilmeden konuşmayın yazıp sonra da yazdığım yorumu çarpıtmayın boşuna. Saçma sapan algılayıp bana laf atmaya çalışacağına önce sorunu düzgün anla da arkadaşa yardımcı ol. Adam FPS drop problemi diyor sen bilmeden konuşma 2x8 ram yaptım 50fps fazla geliyor diyosun. Drop problemi ile ne alaka ?
 
Sorunu anlamayıp bilmeden konuşmayın yazıp sonra da yazdığım yorumu çarpıtmayın boşuna. Saçma sapan algılayıp bana laf atmaya çalışacağına önce sorunu düzgün anla da arkadaşa yardımcı ol. Adam FPS düşmesi problemi diyor sen bilmeden konuşma 2x8 RAM yaptım 50FPS fazla geliyor diyorsun. Drop problemi ile ne alaka?

FPS droplarının %70 inin RAM yetmemesinden olduğunu bilmemene sayıyorum.
 
Sorun 4C/4T işlemcinin tıkanması. Herkes bir şey tutturmuş. Grafikleri iyice yükseltin. Yine aynıysa DSR ile 2K çözünürlükte deneyin.
 
Valorant da 8'den 16 RAM'e çıktım +50 FPS sağladı bilmeden konuşmayın.

Dual Channel RAM kullanmak Valorant - CS:GO gibi oyunları FPS de görünür şekilde etkileyebilir.
Ama Valorant gibi bir oyunun RAM ihtiyacı pek az olmasıyla birlikte drop yemesi. RAM'den kaynaklı olma ihtimali düşük.

Aşırı derecede FPS düşmesi yiyorum. Geçenlerde de aynı konu hakkında oluşturdum bir konu ama henüz daha sonuca ulaşamadım. FPS genelde 120 falan alıyorum. Sizce bu sistem için normal değerler mi? Oyun ayarlarım en düşükte; sadece görüntü ayarım 1920X1080.

Sistem özelliklerim:
GTX1060 6 GB Zotac.
i5 7500 3.4GHz
8 GB RAM Corsair.
1TB HDD.
650W güç kaynağı.

Yüksek ayarlarda FPS değerlerin nasıl oluyor? O ekran kartı tam gücünü gösteremeyebilir düşük ayarlarda. Ayrıca MSI Afterburner ile sıcaklık ve kullanım değerlerini atar mısın? Hem yüksek hem düşük ayarlar için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı