Valorant GTX1660, RTX 2060 Super'den daha fazla FPS veriyor

Yer
Malatya
Her şey dün oldu. Ben dün arkadaşımdan Discord'dan yayın açmasını istedim. İzlerken bir şey dikkatimi çekti: Arkadaşımın i5 9600F ve GTX1660 ekran kartı var, benim ise Ryzen 5 3600X ve RTX2060 Super ama Valorant'ta aynı ayarlarda benden daha fazla FPS alıyor. Grafik ayarları aynı. Ryzen 5 3600 ekran kartıma darboğaz da yapmıyor. Sorun ne o zaman?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler?

İki ekran kartıda bu oyun için fazlasıyla güçlü bu durumda kimin işlemci-RAM kombosu daha hızlıysa o daha yüksek FPS alır. Ben GTX 1070 kullanıyorum mesela, eminim bu oyunda senden fazla FPS alıyorumdur aynı sebepten.

Darboğaz olması için illa %100 CPU kullanımı olmasına gerek yok. Bu "işlemci %100 değilse darboğaz yoktur" söylentisi 2-4 çekirdekli işlemciler kullananların düştüğü bir yanılmaca ve internette batıl inanç gibi yayılıyor. Böyle bir mantık olsa Threadripper alın asla darboğaz olmasın 2000 FPS alın. Öyle bir dünya yok, öyle bir mantık yok. Bu işe kafası basmayanların tekrar edip durduğu bir söylentiden ibaret.

Peki sen nasıl FPS artırabilirsin? RAM'lerin tek kanal ise çift kanal belleğe geçebilirsin. XMP kapalıysa açabilirsin. İşlemcine OC yapabilirsin. Windows 10'u biraz optimize edebilirsin, gereksiz programları oyun sırasında kapatabilirsin.

Not: Sizin 9600F dediğiniz işlemci, 9600KF olabilir mi bu arada? Arkadaşınız OC yapabiliyor mu işlemcisine bunu öğrenin. 9600 ile 3600 yakın işlemciler fakat 9600KF sağlam OC yapabildiğinden öne geçecektir. 9600F diye bir işlemci ise duymadım, bilmiyorum. 9400F var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…