Çözüldü Valorant HD Graphics 530'u kullanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Ferit Kaya

Hectopat
RAM
8 GB 2300 MHz
Ekran kartı
Intel HD Graphics 530
Anakart
MSI B150M GaminGseries
İşlemci
Intel Core i5 6500
Uzun süre sonra yeniden Valorant yükledim. Ancak oyunu açıp maça girdiğimde 1 FPS alıyorum ve daha yukarı çıkmıyor hiçbir şekilde. Görev Yöneticisi'nden kontrol ettim ve sadece %1-2 civarı GPU kullanımı olduğunu gördüm. Oyun GPU kullanmıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam tek çare temiz kurulum ardından drıverları el ile kurun.

Hocam zaten bilgisayarı formatlayalı 1-2 ay olmadı zannetmiyorum bu sebepten olacağını. Sanırım biraz daha araştırma yapacağım.
@Enes3078 hocam bir öneriniz olur mu bu konu için acaba?
Sorunu kendi başıma çözmeyi başardım. Sorunun ekran kartı sürücülerinden kaynakladığını düşünüyordum ve log kayıtlarına bakarak bunu az çok doğruladım. DDU kullanarak güvenli modda sürücülerimi kaldırdıktan sonra eski bir Intel HD Graphics sürücüsü indirerek sorunu çözmeyi başardım. Performans anlamında ne kadar verimli olur bilmiyorum ama şu anlık oyun çalışıyor yani. Konuya olan destekleri için @RioSlayer @Xantern ve @Ediz41'e teşekkür ederim.

Sürücü İndirme Link:
https://downloadmirror.intel.com/30195/a08/win64_15.45.5174.exe
Düzeletme: Riot Oyuncu Destek ile de temas içerisindeyim. Mevcut sürücülerde oyunun neden böyle bir sorun yarattığını incelemeye çalışıp durumu düzeltmeye çalışacağım.
Hocam oyunu önce Denetim Masası'ndan ardından hangi diske kurduysanız oradaki önce Valorant dosyasını ardından kurduğunuz diskteki Program files veya program dosyaları klasöründeki Riot Vanguard'ı silin. Sonra Windows + r tuşuna basıp %appdata% yazıp çalıştırın- üst kısımdan AppData gelin - Locale - oradaki Valorant ve Riot Games ile ilgili dosyaları silin ve Valorant'ı tekrar yükleyin.

Maalesef... Kafayı yemek üzereyim cidden 2 saat inmesini bekledim yeniden aynı sorun devam ediyor. Aslında direk Riot Oyuncu Desteğe de yazabilirim ama yılbaşında arkadaşlarla oynayacağız diye yüklemiştim oyunu zaten pek önemi kalmadı. Konuya hakim birileri varsa görüşlerini bekliyorum.

Maalesef... Kafayı yemek üzereyim cidden 2 saat inmesini bekledim yeniden aynı sorun devam ediyor. Aslında direk Riot Oyuncu Desteğe de yazabilirim ama yılbaşında arkadaşlarla oynayacağız diye yüklemiştim oyunu zaten pek önemi kalmadı. Konuya hakim birileri varsa görüşlerini bekliyorum.

Hocam zaten bilgisayarı formatlayalı 1-2 ay olmadı zannetmiyorum bu sebepten olacağını. Sanırım biraz daha araştırma yapacağım.
@Enes3078 hocam bir öneriniz olur mu bu konu için acaba?
Sorunu kendi başıma çözmeyi başardım. Sorunun ekran kartı sürücülerinden kaynakladığını düşünüyordum ve log kayıtlarına bakarak bunu az çok doğruladım. DDU kullanarak güvenli modda sürücülerimi kaldırdıktan sonra eski bir Intel HD Graphics sürücüsü indirerek sorunu çözmeyi başardım. Performans anlamında ne kadar verimli olur bilmiyorum ama şu anlık oyun çalışıyor yani. Konuya olan destekleri için @RioSlayer @Xantern ve @Ediz41'e teşekkür ederim.

Sürücü İndirme Link:
https://downloadmirror.intel.com/30195/a08/win64_15.45.5174.exe
Düzeletme: Riot Oyuncu Destek ile de temas içerisindeyim. Mevcut sürücülerde oyunun neden böyle bir sorun yarattığını incelemeye çalışıp durumu düzeltmeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı