Valorant için en iyi ayarlar nelerdir?

Wrezh

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba RX6600 XT kullanıyorum işlemcim ise R5 5600.
Sınavlardan dolayı 1 aydır Valorant'a girmiyorum geçen girdiğimde AMD ayarlarım silinmişti ve mouse 4000Hz olmasına rağmen Valorant ana sayfasında falan 125Hz gibi hissettiriyordu. Oyuna girince ise FPS düşmesi yiyorum ve renkler çok soluk ve cansız. Bana en iyi ayarları verir misiniz?
Hem kaliteli gözüksün hem de FPS 240 altına düşmesin.
Teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba RX6600 XT kullanıyorum işlemcim ise R5 5600.
Sınavlardan dolayı 1 aydır Valorant'a girmiyorum geçen girdiğimde AMD ayarlarım silinmişti ve mouse 4000Hz olmasına rağmen Valorant ana sayfasında falan 125Hz gibi hissettiriyordu. Oyuna girince ise FPS düşmesi yiyorum ve renkler çok soluk ve cansız. Bana en iyi ayarları verir misiniz?
Hem kaliteli gözüksün hem de FPS 240 altına düşmesin.
Teşekkürler :)
hocam vaktiniz varsa atiyim yapmanız gerekenleri biraz uzun bir liste

AMD Radeon arayüzünden ekran ayarlarına girin. Titreşim ayarını monitörünüz IPS ise %130 TN veya VA ise %140 yapın. Parlaklığı %95 kontrastı %105 yapın. Valorant ayarlarında materyal kalitesini yüksek yapın gerisi düsükte kalsın. Çok izlekli görsellestirme acık kalsın. Kenar yumusatma 4X MSAA 2X keskinleştirmeyi de açabilirsiniz.

Çok izlekli görselleştirme (eğer varsa): Kesinlikle açık.
Materyal kalitesi: Düşük.
Doku kalitesi: Size kalmış, FPS'e ve oyunun görselliğine herhangi bir etkisi yok.
Arayüz kalitesi: Orta veya yüksek, bana kalırsa orta daha iyi.
Vinyet: Kapalı.
V-sync: Kapalı.
Kenar yumuşatma: Hiçbiri.
Eşyönsüz filtreleme: 16x.
Netliği arttır: Kapalı.*
Deneysel keskinleştirme: Kapalı.*
Bloom: Size kalmış, FPS'e etkisi oldukça az.
Bozulma: Size kalmış.
Atılan gölgeler: Kapalı.

* Bu ayarlar yerine NVIDIA ve AMD denetim masalarındaki renk ayarlarını kullanın. (Digital Vibrance, doygunluk, kontrast vb.)

Valorant'taki ayarların çoğu neredeyse hiç FPS düşürmediği için istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

FPS drop sorunu oyun Unreal Engine 4'ten 5'e geçtiğinden beridir (yani yaklaşık 3 aydır) var. Sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun FPS drop ve stutter yiyorsunuz çünkü oyun bozuk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı