Valorant neden bu kadar çok kötülendi?

Benim Valorant'ı sevmeme sebebim karakterlerin (bana göre) saçma sapan özel güçleri olması. Mesela adamı taramaya çalışıyorsun adam bir anda uçuyor gidiyor ya da hiç olmadık bir yere duvar çekiyor ve ordan geçemiyorsun. CS:GO'da bile sinirlenen biri olarak Valorant'ta ortalama parçalarım herhalde öyle şeyler yaşayınca :D
Oyunu olayı o zaten.

Ben bir Ryzen kullanıcısı olarak bir problem yaşamadığımı belirtmek isterim. İnsanları korkutmamak lazım. Sürücü'den kaynaklı olabilir belki.
Hayır, bende de aynı sıkıntı var. Sürücülerle alakalı değil. Ek olarak işlemci modelini de söylerseniz sevirinim.

Direkt Support'a yazdım bu durum hakkında, bu durumları reddetmiyorlar. Ek olarak bu sorunu yaşayan insanların sayısı az değil.

Oyunun optimizasyon sıkıntıları var, "bende öyle bir şey olmadı." Demek bu sorunları yok etmiyor. Genellikle AMD Ryzen kullanıcıları yaşıyor optimizasyon sıkıntılarını, Reddit'te bu sorun hakkında konu açan çoğu kişi AMD Ryzen kullanıcısı.

RX580 4 GB versiyonu kullanıyorum Ryzen 5 1400 işlemci 8 GB RAM'im var. 100+FPS görüyorum rahatlıkla.

Hayır, bende de aynı sıkıntı var. Sürücülerle alakalı değil. Ek olarak işlemci modelini de söylerseniz sevirinim.

Direkt Support'a yazdım bu durum hakkında, bu durumları reddetmiyorlar. Ek olarak bu sorunu yaşayan insanların sayısı az değil.
Ryzen 5 3550H işlemci kullanıyorum. Dediğim gibi kasma donma gibi bir sorun yaşamadım.
Üstelik kapalı betada**

Valorant bugün açık betaya çıktı. Oyunu indirdim, ben beğendim. Bi' arkadaşım oyunun kapalı betasına girebilmişti. Bana oyunu çok fazla kötülemişti. Bir sürü hatası falan varmış çok zor açılmış falan. Bende herhangi bi' hata vermedi. Oyunda tam olarak kaç FPS aldığımı bilmiyorum ama akıcı oynayabiliyorum. Virüs hissi güzel, hem de daha betada bir oyun. Neden herkes bu oyunu CS:GO ile karşılaştırıyorlar anlamadım. CS:GO'ya sadece bombalama bakımından benziyor. CS:GO'yu geçecek diyenler var. CS:GO'yu geçmesi imkansız, zaten bu 2 oyunu karşılaştırmak hata. Biraz zor bi' oyun olsa da insan oynaya oynaya alışıyor. Ama oyunu herkes kötülüyordu, hala da kötülüyorlar. Sebebi ne acaba, merak ettim.
3 yıldır CSGO oynuyorum ve Valorant'a kapalı betada girme şansı yakaladım. Oyun CSGO'ya baya benziyor, aim mantığı vuruş hissi vs. Ama oynanış olarak çok farklı o yüzden karşılaştırılması doğru değil bence.

Tamamen 5 vs 5 maçlara odaklı ve rekabetçi oyunları zaten çok seven bir kitle yok. Bakma sen CS:GO rekabetçi videoların izlenmesine filan, benim çevremde ki çoğu kişi topluluk sunucuları ya da ölüm maçı oynuyor.

Ben şahsen eğlence modlarını ve topluluğa özel sunucuları desteklemezlerse, oynayacağımı sanmıyorum. Rekabet odaklı oyunlar bana keyif vermiyor. Ben biraz karmaşa istiyorum. Mesela CS:GO topluluk sunucularındaki gibi 16 vs 16 ya da 32 vs 32 civarı maçlar oynamak istiyorum. FPS oyunlarında çok kötü bir oyuncu değilim. Ama en üst zirveye oynayacak kadar hırslı biri de değilim. Bu yüzden eğlenmek bana daha fazla keyif veriyor. Bu arada belirteyim CS:GO 1 senedir oynamıyorum. Ara sıra gelen güncellemeler için 5-10 dakika açıyorum o kadar. Biraz çok oyunculu FPS oyunlarından bıkmış olabilirim.

Ayrıca TF2, Overwatch, Paladins yani karakter odaklı FPS oyunlarının çok büyük bir kitlesi yok. Zaten takım odaklı oynandığından, arkadaş grubu olmayan insanlar bundan soğuyor. Bu oyunlar iyi parlayıp, çabuk sönen oyunlar oluyor. İnsanlar bunu söyleyince, garip bir savunan kitle var.

Ama bu hep böyleydi. FPS denince oyuncu tabanını COD ve CS:GO dışında elinde tutabilen firma görmedim. Büyük firma dediğiniz Battlefield, Çok oyunculu odaklı olmasına rağmen rakiplerien göre diplerde geziyor. R6 o kadar sene olmasına rağmen, en fazla vaktini harcayan oyuncusunu bile elde tutamıyor. Yeni oyuncunun adapte olması haritalara alışmanın uzun olması, eşleştirme sisteminin kötülüğü ve ping sorunları yüzünden başarısız oluyor.

Bu arada UE4 yapıldığından, oyunda işlemci tüketimi diğer rakiplerine göre anormal derecelerde. Bu yüzden CS:GO sırf sistemi düşük diye oynayan kitleyi çekemeyecek gibi duruyor. Belki Epic games ile anlaşıp bir ayar çekip düzeltirler. Ama UE4 ile yapılan Battalion 1944, Insurgency sandstorm ve diğer hayatta kalma oyunların bakınca, bir avuç ileri gidemediklerini görüyorum.
Tencent firmasının RIOT games tüm hissesine sahip olması, Batı tarafındaki büyük bir oyuncu grubunun, RIOT games nefret etmesini sağlıyor. Bu kesimin nefretini körükleyen Çin hükümetine sorgusuz verilen veriler ve Tencent oyun piyasasında yaptığı yanlışlar olabilir. Bunlardan en büyüğü Epic games olabilir. İngilizcem var ve ön yargım yok diyorsan bağlantıyı okumanı öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Büyük oyun firmalarına para kazandıran yerlerde, Tencent ait şirketlere iyi bakılmadığını söyleyebilirim.

Tencent son zamanlarda Activision, Blizzard, Epic games ve RIOT ile oyun dünyasına inanılmaz yatırım yapıyor. Sadece zarar gören Epic ve RIOT değil yani, Activision ve Blizzard eski şaşalı günlerinde değil. Ayrıca Blizzard topluluğun istediği şeyleri yapmak yerine Tencent ile ortaklaşa mobile odaklanıyorlar.

LoL çıkışının da doğru zamanda yayınlanması olabilir. LoL tamamen Warcraft 3 DOTA modunun kopyası ve yeni bir oyun türüydü. MMORPG kitlesinin pay to winden kan kaybettiği dönemde, PVP seven kitleyi çekmişti. Aynı şey FPS türü için geçerli değil. Yani burada fazla rakip ve gerçekten memnun etmesi zor bir kitle var. FPS oyunlarına uzak ama RIOT sevdiği için oynayan kitle ya da az süre ayıran kitlenin hoşuna gidebiliyor. Sürekli FPS oynayan biri, oyunda bizim aradığımız şeylerden farklı şeyler bekleyebiliyor. Zaten oyunun uzun süreli olması bu kitleyi memnun etmekten geçiyor.

RIOT geçen ve bu sene yeni oyunlar çıkarmaya başladı. Başarısızlık olunca, çıkardığı oyunlara ne olacağını kimse bilmiyor. Bu arada Overwatch, TF2 ve Paladins dışında buna benzer bir sürü büyük ve küçük firmalardan yapılan oyunlar gördük. Çoğu 3-5 ay sonra kapatıp gitti. Sonuçta bu şirketler kazanç odaklı çalışıyorlar. Sadece bizim ülkemizde değil. Dünya genelinde insanlar tüketimlerini azaltmış durumdalar ve eskiden skin sattığı çoğu pazar artık RIOT istediği gibi besleyemiyor olabilir.

Son düzenleme:
1600 AF 12 nm kullanıyorum 0.5 yamasında sorun yaşamıştım ama şimdilik sorun yok gibi duruyor.

RX580 4 GB versiyonu kullanıyorum Ryzen 5 1400 işlemci 8 GB RAM'im var. 100+FPS görüyorum rahatlıkla.
Ryzen 5 3550H işlemci kullanıyorum. Dediğim gibi kasma donma gibi bir sorun yaşamadım.
Üstelik kapalı betada**
Daha önceden dediğim gibi, bende böyle bir şey olmadı demek sorunları kaldırmıyor ama bir sorunla karşılaşmadığınız için şanslısınız. ^^

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şuraya bir göz atın. GTX 1080 Ti'ı olup bile sıkıntı yaşayanlar var. Ek olarak sorun yaşayanların sayısı bunla sınırlı da değil. Reddit'te çok fazla gördüm aynı sorunu yaşayanlardan.

CS:GO ve Overwatch oyununu harmanlayalım demişler fakat artılarından çok eksileri ön basıyor biraz. Oyun oynanışlık açısından kötü değil fakat CS:GO hissi veremiyor çoğunluğa. Overwatch olarak Ultimate vb şeyleri almış o oyundan da fakat çok garip hissettiriyor. Ölüm animasyonları, zıplama animasyonları üzerinde çalışmaları gerek ben o konuya çok takılmıştım şahsen.

Onunda dışında tabi ki yeni oyun biraz beklemek lazım yeni güncellemeler illa ki gelecektir fakat benim öyle durmadan oynayabileceğim bir oyun değil. :)

Oyun ilk duyurulduğunda yeteneklere daha fazla önem verilen bir sistem beklemiştim. Görünce bildiğimiz CS olmuş dedim. Tabii ki de kabaca böyle.
Oynanış olarak da çeşitli hataları mevcuttu zaman zaman. Hatta bazılarını kabul bile ettiler. Sen sabitken adamın kafasına sıksan bile mermi gitmiyordu.
Oyunun optimizasyonunda düzeltilmesi gereken çok şey var. Bazılarınız sorun yaşamamış olabilirsiniz. Ben de yaşamadım. Ama yaşayan tanıdıklarım oldu.
Yine de sonuç olarak söylendiği kadar kötü değil bence. Hile korumasını Windows'unuzu ele geçirecek kadar abarttıkları için o kadar da çok hile ile karşılaşılmadığını düşünüyorum. En azından CS:GO'daki kadar. Sırf bu özelliği bile oynayacak olsam Valorant'ı seçmem için yeterli.
Çoğu kişinin CS:GO'yu artık bağımlı olduğu için oynadığını düşünüyorum. Oynanacak bir şey kalmadı bence. 5-6 yıl önce güzeldi. Zamanla bozuldu. LoL de öyle. Tek başına normal ya da dereceli giren adamın bir sorunu vardır bence.
Beta'da 4 arkadaş oynadık, biri Intel HD Graphics ile oynamasına rağmen kasma donma yaşamadı? Nasıl bir optimizasyon problemi var?
Düşük sistemde oynatacağız diye bir yerlerini yırtıp yüksek sistem donanımlar ile olan etkileşimi bozdular çünkü. Gücü ekran kartından işlemciye aktarmaya çalıştılar bir ara. Çeşitli ayarların da etkilerini değiştirdiler. Yüksek donanımlı kişiler çok kötü etkilenirken düşük donanımlı kişiler ufak olacak şekilde olumlu etkilendi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı