Valorant oynarken arkada herhangi bir uygulama açınca bilgisayar kapanıyor

sorusuolanbiri

Femtopat
Daha fazla  
Valorant oynarken oyunu kapatmadan arkada herhangi bir şey açınca PC kapanıyor. Sadece Valorant'ta oluyor. Olay günlüklerinde Kernel Power 41 hatası alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant oynarken oyunu kapatmadan arkada herhangi bir şey açınca PC kapanıyor. Sadece Valorant'ta oluyor. Olay günlüklerinde Kernel Power 41 hatası alıyorum.
Sorun Riot Vanguard'dan kaynaklı olabilir. Hiç valorant oynamadım bu Vanguard uygulaması kapatılabiliyorsa kapatın, yoksa ayarlarını kurcalayın çekirdek kısıtlaması vs. diyorsa kapatırsınız hocam.

HWMonitor veya HWiNFO indirerek PSU güç değerlerine bak, değerler şu aralıklarda olmalı:
12v hattı: 11.4v – 12.6v
5v hattı: 4.75v – 5.25v
3.3v hattı: 3.14v – 3.46v

Bu testin ardından AIDA64 indirip stres testine sok bilgisayarı, stres testindeyken bilgisayar yine kapanırsa sorunun PSU'dan kaynaklandığını söyleyebilirim çünkü Kernel Power 41 hatası PSU'dan kaynaklanıyor genellikle.

Sorun Riot Vanguard'dan kaynaklı olabilir. Hiç valorant oynamadım bu Vanguard uygulaması kapatılabiliyorsa kapatın, yoksa ayarlarını kurcalayın çekirdek kısıtlaması vs. diyorsa kapatırsınız hocam.
Bende oyuna başlayalı çok olmadı oyüzden pek bilmiyorum fakat biraz baktım öyle bişey göremedim

Son düzenleme:
İki uygulamayı da indirdim ama nerden bakmam gerektiğini bulamadım

Bende oyuna başlayalı çok olmadı oyüzden pek bilmiyorum fakat biraz baktım öyle bişey göremedim
Sorun PSU'da olabilir.

HWMonitor veya HWiNFO indirerek PSU güç değerlerine bak, değerler şu aralıklarda olmalı:
12v hattı: 11.4v – 12.6v
5v hattı: 4.75v – 5.25v
3.3v hattı: 3.14v – 3.46v

Bu testin ardından AIDA64 indirip stres testine sok bilgisayarı, stres testindeyken bilgisayar yine kapanırsa sorunun PSU'dan kaynaklandığını söyleyebilirim çünkü Kernel Power 41 hatası PSU'dan kaynaklanıyor gene
Dediğiniz şeyleri yaptım ve cpu sıcaklıgı haric herşey normal cpu çok ısındı

Dediğiniz şeyleri yaptım ve CPU sıcaklıgı haric her şey normal CPU çok ısındı.

Isınması gayet doğal çünkü sisteme yük bindiriyor. Testi normal yaptığınıza emin misiniz GPU ve CPU'ya yük bindirdiğinizde sistemde donma kapanma gibi olaylar yaşandı mı?

Isınması gayet doğal çünkü sisteme yük bindiriyor. Testi normal yaptığınıza emin misiniz GPU ve CPU'ya yük bindirdiğinizde sistemde donma kapanma gibi olaylar yaşandı mı?
5dk gibi kısa bi süre yaptım google a girmeyi denedim dondu pc ama cok uzun süre değil google kapattım zaten ondan 2dk sonra felanda testi bitirdim onun dışında fonma kapanma gibi bir şey olmadı ama birtek valorantta oluyor psu dan dolayımıdır başka hiçbirşeyde olmuyor ve eğer açıcagım uygulamayı valoranta girmeden açarsam sorun olmuyor valoranttayken acarsam pc kapanıyor

Yeni konular

Geri
Yukarı