Çözüldü Valorant ses robotik ve yavaş gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

niiiiiivya

Femtopat
Daha fazla  
Valorant oynarken sesli sohbette takıma ses gönderdiğimde sesim robotik ve Slow-Motion gibi gidiyor. Discord ve diğer platformlarda mikrofonum sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Valorant'taki geri döngü ses testinde de hiçbir sorun yok. Ancak oyun içinde takım arkadaşlarıma ses verirken bu problem ortaya çıkıyor.

Format attım, ağ ayarlarını sıfırladım, internet sağlayıcısıyla görüştüm, neredeyse her şeyi denedim. Süreç yaklaşık 1 haftadır devam ediyor ve bu yüzden sürekli araştırıyorum. İlginç olan şu bu sorunu yaşayan kişilerle görüştüğümde, çoğunun İstanbul - Pendik ve kartal bölgelerinde olduğunu fark ettim. Ne yapılması gerekiyor bilemiyorum artık, oyuna giremez oldum.

Çözüm
Buraya sığmadığı için detayları ve dökümentasyonu GitHub hesabımda paylaştım:

Repoyu yıldızlayarak beni destekleyebilirsiniz. :)

Eğer desteğe ihtiyacınız olursa GitHub linkindeki Discord adresinden ulaşım sağlayabilirsiniz, burada Discord linki paylaşılmıyor.
Hocam sorun bende de yaşanıyor Superonline 1000MBPS kullanıyorum ama Yalova merkez Adnan Menderes mahallesindeyim.
Geçendede şikayet var üzerinde kocaelide aynı sorunu yaşayıp kendi kendine düzeldiğini söyleyen biri olmuştu. Sorun genel olarak yayılıyor sanırım, bazılarının şansa düzeliyor.

Selam Arkadaşlar,

bildiğiniz üzere sesimizi duyurmak için birçok yönteme başvurdum, bu hafta sonu da valo yayıncılarından birinin chatinde paylaştım bu sorunu. Tesadüf, Turkcell network ekiplerinin birinde çalışan bir arkadaşta yayını izliyormuş, iletişime geçtik, detayları paylaştım.
Sağolsun bugün konuyu inceledi ve dönüş yaptı. Özetle Superonline Network ekipleri bu bölgedeki dar boğazı tespit etmiş ve planlamaya almış. Ocak ayı içerisinde de upgrade çalışmasını yapacaklarmış. Sizleri de bilgilendirmek istedim.

Arkadaş'ın yazdıklarını aşağıda paylaşıyorum;

"9. aydan beri ring yapısında saturasyon mevcut, bundan dolayı o bölgede ki yani soğanlık - kartal - maltepe - pendik rotalarında servis alan müşterilerde paket kayıpları oluşuyor özellikle akşam saatlerinde.
burada ki servis yapısını upgrade için planladı bölgede ki sorumlu kişiler bu ay içerisinde bağlantı noktalarını 100ge'ye çekecekler
Ring yapısında utilizasyon çok yüksek seviyelerde olduğu için seslerde robotlaşma gerçekleşiyor
Edindiğim bilgilere göre, ocak sonuna doğru upgrade işlemi tamamlanacak bu işlemler tamamlandığında problem ortadan kalkacakmış bilgin olsun
riotun dediği gibi sorun superonlineden kaynaklı riottan değil
Networkte ki ring yapısında sıkışma mevcut gördüğümüz kadarıyla"

Hocam sorun bende de yaşanıyor Superonline 1000MBPS kullanıyorum ama Yalova merkez Adnan Menderes mahallesindeyim.
Hocam Yalova'daki kullanıcılarda Pendikten çıkış yapıyorsa az önce verdiğim bilgi sizin için de geçerli olacak :)
Upgrade çalışmasının tarihi şu anda net değilmiş, netleşince benimle paylaşmasını istedim. 1-2 hafta daha beklememiz gerekiyor, tarih gelirse sizinle de paylaşacağım.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere sesimizi duyurmak için birçok yönteme başvurdum, bu hafta sonu da Valorant yayıncılarından birinin chatinde paylaştım bu sorunu. Tesadüf, Turkcell network ekiplerinin birinde çalışan bir arkadaşta yayını izliyormuş, iletişime geçtik, detayları paylaştım.
Sağ olsun bugün konuyu inceledi ve dönüş yaptı. Özetle Superonline network ekipleri bu bölgedeki dar boğazı tespit etmiş ve planlamaya almış. Ocak ayı içerisinde de upgrade çalışmasını yapacaklarmış. Sizleri de bilgilendirmek istedim.

Arkadaş'ın yazdıklarını aşağıda paylaşıyorum;

"9. aydan beri ring yapısında saturasyon mevcut, bundan dolayı o bölgede ki yani soğanlık - kartal - Maltepe - Pendik rotalarında servis alan müşterilerde paket kayıpları oluşuyor özellikle akşam saatlerinde.
Burada ki servis yapısını upgrade için planladı bölgede ki sorumlu kişiler bu ay içerisinde bağlantı noktalarını 100Ge'ye çekecekler.
Ring yapısında utilizasyon çok yüksek seviyelerde olduğu için seslerde robotlaşma gerçekleşiyor.
Edindiğim bilgilere göre, ocak sonuna doğru upgrade işlemi tamamlanacak bu işlemler tamamlandığında problem ortadan kalkacakmış bilgin olsun.
Riot'un dediği gibi sorun Superonline'den kaynaklı Riot'tan değil.
Networkte ki ring yapısında sıkışma mevcut gördüğümüz kadarıyla"

Hocam Yalova'daki kullanıcılarda pendikten çıkış yapıyorsa az önce verdiğim bilgi sizin için de geçerli olacak :)
Upgrade çalışmasının tarihi şu anda net değilmiş, netleşince benimle paylaşmasını istedim. 1-2 hafta daha beklememiz gerekiyor, tarih gelirse sizinle de paylaşacağım.

Merhaba, tuzlada yaşıyorum. Aynı problemi 1 aydır yaşıyorum, her şeyi denedim, Ethernet kablosuna kadar değiştirdim, Superonline fiber kullanıcısıyım, kesin olarak ocak sonunda düzelir mi?

Normalde 6000-6500bitrate rahat vererek yayın yapabilirken, bugün yayın açmayı denedim ve asla yayın yapamadığımı farkettim ekstra olarak.

1737631921808.png

Normalde 6000-6500BITRate rahat vererek yayın yapabilirken, bugün yayın açmayı denedim ve asla yayın yapamadığımı fark ettim ekstra olarak.

Eki Görüntüle 2405247

Bende aynı şekil oyle bir sorun yaşıyorum. Bende 6K civarı rahat yayın yaparken artık yapamadığımı fark ettim. Bu ne zamandır var bilmiyorum ama Valorant'ta da sesim slowmotion bir şekilde gidiyor.

Normalde 6000-6500bitrate rahat vererek yayın yapabilirken, bugün yayın açmayı denedim ve asla yayın yapamadığımı farkettim ekstra olarak.

Eki Görüntüle 2405247
Bende aynı şekil oyle bir sorun yaşıyorum. Bende 6K civarı rahat yayın yaparken artık yapamadığımı fark ettim. Bu ne zamandır var bilmiyorum ama Valorant'ta da sesim slowmotion bir şekilde gidiyor.
Twitch için başka sunucuda yayın yapmak sorunu çözebilir TwitchTest | r1ch.net bu arkadaşı kullanarak bir test gerçekleştirin. Aralarından sabit 6000 bitrateli bir sunucu çıkarsa OBS ayarlarından o sunucu üzerinden yayını gerçekleştirebilirsiniz. Viyana sunucularını kullanırken 6000 bitrate kayıp olmadan yayın yapabildim.
1738188192983.png

Selamlar, bende de aynı sorun mevcut. Valorant sesli sohbetle de kalmıyor, LoL sesli sohbetinde de aynı sorun var. Aynı sitede oturan başka bir arkadaşımda da tam olarak aynı sorun mevcut. Bende sadece Valorant'ta değil genel olarak yurt dışı serverli web sitelerinde bile bariz bir yavaşlık var. Hatta nedendir bilmiyorum getir, Yemeksepeti, Yapı Kredi, YouTube gibi uygulamalara telefondan girince bazen akşam saatlerinde çok çok yavaş açıldığı oluyor (mobil veri ile herhangi bir yavaşlık yok). İnternette genel olarak bir package loss var. Ben de Pendik'te oturuyorum ve Superonline 1000 Mbps kullanıcısıyım. Umarım sorun ocak ayında çözülür. Herkesin uğraşları için teşekkür ederim.

Geri
Yukarı