Çözüldü Valorant sesli sohbet çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Nevlaey

Attopat
Daha fazla  
Merhaba, sesli sohbet açılmıyor. Her türlü şeyi denedim fakat yapamadım. Yasaklandığımı düşünerek farklı hesaplardan da denedim ama onlarda da aynı sorunu yaşıyorum. Hiçbirinde sesli sohbet çalışmıyor ve kapalı olarak gözüküyor. (ayarları doğru ve sesli sohbet açık olmasına rağmen) 2-3 gün öncesinde böyle bir sorunum yoktu bir anda kapandı. Sorunun oyun kaynaklı olduğuna eminim çünkü kendi ekipmanlarımda bir sıkıntı yok. Oyun içi sesli sohbet ayar kısmından geri döngü testinde kendi sesimi alıyorum. Arkadaşlarımla farklı platformlardan konuşabiliyorum ama oyunda ne oyuncuların sesini alabiliyorum ne de konuşabiliyorum.

1747417663497.png

1747417689363.png

Not: Ãözüm: VALORANT Sesli Sohbet ÃalıÅmıyor
Adımlarının hepsini yaptım işe yaramadı.
Oyunu silip baştan yükledim yine aynı sorunla karşı karşıyayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar bugün kontrol için girdim kendiliğinden sorun düzelmiş. Şu an sesli sohbetim kendi internetim de çalışıyor. İsterseniz bir de siz kontrol sağlayın sizde durum nedir?

Arkadaşlar sorun:

Sesli sohbetlerde bir sorun oluştuğunun farkındayız ve nedenini hızlıca tespit ettik. Bu sorunun nedeni Superonline kullanan oyuncularımızın altyapısında bir sorun oluşmasından kaynaklanmış.

Bu durumda farklı bir internet ağı üzerinden tekrar denemeni ve sorun devam ederse internet servis sağlayıcınla görüşmeni rica edeceğimmm.

Çözüm:

Sorun servis sağlayıcı tarafında olduğu için onlarla görüşmen gerekecektir ancak onlarla görüşürken iletebileceğin bazı bilgiler olacak ve seninle bunları paylaşırım tabii ki. <3 ^-^

Servis sağlayıcı ile görüşürken onlara oyunumuzda sesli sohbette sorun yaşadığını bildirip, ses sunucumuzun olduğu IP adresini iletebilirsin: 74.201.103.25

Bu arada bilmeni isterim ki bu sorun Superonline kullanıcılarında yaşandığı için, direkt olarak Riot Games oyuncu destek tarafının müdahale edebileceği veya görüşüp çözebileceği sorunlar olmayabiliyor ve kullanıcıların birebir görüşerek sorunu bildirip IP adresini iletmeleri gerekebiliyor. ISP tarafına kullanıcı olarak onların tarafından sana sağlanmış olan bağlantıdaki bir sorun olduğunu iletmen kontrol sağlamaları için yeterli olacaktır.

Not: Superonline ile konuştuğum zaman sorunu anlamadılar. 600 TL karşılığında teknik ekip gelip kontrol sağlasın diye cevap aldım. Sorunu belki siz daha iyi anlatırsınız ya da sorunun nedenini anlayan bir teknik servis gelene kadar telefondan şansınızı denersiniz. Bendeki sorun hata oluştuktan 5-6 gün sonra kendiliğinden düzeldi umarım sizinki de düzelir.
Kanka Superonline'nin umurunda dahi olmaz gibi geliyor bana hizmet 0 üstüne para istiyorlar.

Kanka tekrardan sa.
Wi-Fi senin üstüne ise sen velinin ustune ise velin arayıp aile profilini iptal ettirirse çalışıyor sesli sohbet.
Bu aile profili PlayStation'daki çoğu oyunuda engelliyor.

Yok kanka boşuna deneme aile profili ile bir ilgisi yok.

Kanka şu anlık bir çözüm buldum. WARP indirip açınca sesli sohbet açıldı yani aslında bu sorunun ağ bağlantısı ile ilgili olduğunu kanıtlamış olduk. Bir diğer sayfada da PC'ye USB ile telefondan internet verince (PC'nin kullandığı internet) düzeldiğini söyledi bu çözümü denemedim. Ama WARP açınca ping sıkıntısı başlıyor tabii ki ortalama pingim 50-70 arası.

Kanka şu anlık bir çözüm buldum. WARP indirip açınca sesli sohbet açıldı yani aslında bu sorunun ağ bağlantısı ile ilgili olduğunu kanıtlamış olduk. Bir diğer sayfada da PC'ye USB ile telefondan internet verince (PC'nin kullandığı internet) düzeldiğini söyledi bu çözümü denemedim. Ama WARP açınca ping sıkıntısı başlıyor tabii ki ortalama pingim 50-70 arası.

Lagofast diye bir site vardı paralı fakat onu denesemmi pahalı değilse.

WARP'ı açtığımda en az pingli sunucu Paris olarak gözüküyor. Ayrıca WARP'ta sunucu değiştirme gibi bir özellik yok sanırsam. VPN bu işi çözüyor gibi. Ping için TR sunuculu bir VPN'e geçmek gerekebilir.

WARP'ı açtığımda en az pingli sunucu Paris olarak gözüküyor. Ayrıca WARP'ta sunucu değiştirme gibi bir özellik yok sanırsam. VPN bu işi çözüyor gibi. Ping için TR sunuculu bir VPN'e geçmek gerekebilir.

Öyle bir VPN bulursan haber et.

Kanka piyasada ne kadar bilindik VPN varsa denedim 150 ping altı veren Türkiye sunucusunda

Son düzenleme:
Dayımınoğulları dün gece Valorant'ı indirdim aynı sorunla ben de karşılaştım. İnanın üç saat mesai yapmışımdır sorunu çözemedim. Ben de Superonline kullanıcısıyım ama laptopumu normal mobil verime bağladığımda bile sorun çözülmedi. Acayip tadım kaçtı, 2-2.5 sene sonra oyuna döneyim dedim, iki maçta yemediğim küfür kalmadı sesli sohbet edemediğim için :). Bir de rankımı gold yaptı, elmasların maçına vermiş. İşler daha da garipleşti.

Geri
Yukarı