Valorant Siyah ekran sorunları Windows 10 1903 ve 1909'da yok

İşletim sistemi
Windows 10

TheAny

Megapat
Katılım
18 Aralık 2018
Mesajlar
7.492
Makaleler
12
Çözümler
99
Merhaba! Bildiğiniz üzere Valorant son gelen Update ile birçok sistemde soruna sebep oldu. Bu sorunlardan bende nasibimi aldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim sorunum yukarıdaki videoydu. (Oyunu açtığımda oyun logosu dahil neredeyse her şeyin logosu siyah bir kaplamayla kaplanıyor, ayrıca Alt Tab atıp sistemde dolaşmak istediğinizde Windows Gezgininde çökmelere sebep oluyor. Siyah ekran vb.) Bu durumu nasıl çözebileceğimi düşünürken birçok yöntem denedim. Oyunu silip yeniden yüklemek, sisteme format atmak vs vs. Fakat hiçbiri çözüm olmadı son denemem haricinde. Son denememden önce birkaç arkadaşımda oyunun kusursuz çalıştığını gördüm. Ben, oyunu Windows'un en güncel sürümü 21H1 ile açarken, arkadaşlarımın hepsinde oyun 2004 sürümünden daha eski sürümlerde kusursuz çalışıyordu. 20H2 ve 21H1 sürümlerinde oyun düzgün çalışmıyor. 1903 ve 1909 sürümlerinde ise kusursuz çalışıyor. Şu an güvenlik güncelleştirmeleri sonuna kadar yüklenmiş bir 1903 kullanıyorum. Oyun kusursuz çalışıyor. Alt Tab attığımda sistem donmuyor ve takılmıyor. Eğer sabırsızsanız ve diskinizde 80-90 GB kadar bir boş alan varsa Dual Boot yaparak ana Windows'unuzun yanına yeni yama gelene kadar geçici olarak Windows 1903 veya 1909 sürümlerini yükleyebilirsiniz.

Bunun için Windows 1903 sürümü için link bulmanız gerekiyor. Daha sonrasında 8 GB veya üzeri bir USB belleğe ihtiyaç duyacaksınız.
Aşağıdaki rehberi kullanarak Windows'u kuracağız. Fakat bazı değişiklikler yapacağız. Öncelikle biz zaten aktif Windows kullandığımız bir sisteme format atmadan yanına kurmak istiyoruz. Dolayısıyla kurulum ekranına gelmeden önce diskinizi yapılandırmanız gerekiyor.
Not: Bu işlem için diskinizde en az 80 GB boş alan olmalı.
Bunun için, Windows arama kısmına "Sabit disk" yazıp en üstteki seçeneğe giriyoruz:

Eki Görüntüle 1023974

Diskinizin küçültebileceğiniz kısmına (benim durumumda E: Birimi) sağ tıklayıp "Birimi Küçült" seçeneğini seçiyoruz:

1621043106715.png


1621043146865.png


Birimi küçült dediğimizde aşağıdaki pencere açılacaktır. Küçültülecek miktarı giriyoruz. (50 GB tavsiye ederim. 51200 MB)

1621043190105.png


Daha sonrasında küçült diyoruz.

1621043297085.png


Artık diskimiz böyle gözüküyor.
Sonrası sıradan kurulum. İşlem bittiğinde diskinizde iki adet Windows 10 yüklü olacak. Valorant'a gelen yamayla sorun düzeldiğinde bunu nasıl kaldırırız?
Ana Windows'a gelip arama kısmına "MSConfig" yazın. Sistem Yapılandırmaya girin.
Önyüklemeye gelin ve burada diğer diskinizde yüklü olan (C: Olarak gözükmeyen) Windows 10'u seçin.

1621043492758.png


Sonrasında sil demeniz yeterli. Ayırdığımız bölümü de silersek, 50 GB kaybımızı da geri kazanırız.
 

Dosya Ekleri

  • 1621043461456.png
    1621043461456.png
    22 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
@TheAny Bu tür sorunları yaşayanların %95'nin PC'sinin çöpten farkı olmayışıdır. Çöpten kastım kötü bileşenler değil sisteme ne bulduysa kuranlar. Çevremde bir sürü bu oyunu oynayan kişi var ve sürekli güncel kullanıyorlar, sorun yaşamayanların hiçbirinde ıvır zıvır programlar yüklü değil.

Video kime ait bilmiyorum fakat bilgisayarın hali sağ çubuktan belli.
1621077290301.png
 
@TheAny Bu tür sorunları yaşayanların %95'nin PC'sinin çöpten farkı olmayışıdır. Çöpten kastım kötü bileşenler değil sisteme ne bulduysa kuranlar. Çevremde bir sürü bu oyunu oynayan kişi var ve sürekli güncel kullanıyorlar, sorun yaşamayanların hiçbirinde ıvır zıvır programlar yüklü değil.

Video kime ait bilmiyorum fakat bilgisayarın hali sağ çubuktan belli.
Eki Görüntüle 1024338
Video bana ait. Ivır zıvır değiller :) Bilmediğiniz konulara bu yüzden yorum yapmamalısınız. Aynı programlar şu anki 1903 sürümüne de kurulu. Peki neden 1903 sürümünde sorun yok? Demek ki onlarla alakalı değil. Diğer bir mevzu uygulamaları bile bilmiyor oluşunuz. Burada tek sıkıntı çıkartabilecek uygulama Argus Monitör, onu da 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Valorant'ı ise 6-7 aydır oynuyorum. Yani çenemizi açmadan önce bir şeyleri bilmek gerekiyor.
Glasswire, Samsung Magician, Nahimic Audio Driver, Epic Games Launcher, Steam, Blitz ıvır zıvırsa peki :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bilgilerini not düşüp bana yollamaya ne dersin? Bilgisayarına iddaaya girelim mi? Sistemini yolla bana bakalım bir sorun yazılımsal mı, kuran kişiyle mi alakalı, görelim:)

Benzer şekilde konuşan bilgisayar mühendislerini çok gördüm, format dahi atmayı bilmiyorlardı. Tanımadığım, burada da teknik sorun çözmemiş kişinin bilgisine ön yargıyla yaklaşırım ve çok gördük benzeri şekilde burada da konuşanları.
 
@TheAny bu tür sorunları yaşayanların %95'nin PC'sinin çöpten farkı olmayışıdır. Çöpten kastım kötü bileşenler değil sisteme ne bulduysa kuranlar. Çevremde bir sürü bu oyunu oynayan kişi var ve sürekli güncel kullanıyorlar, sorun yaşamayanların hiçbirinde ıvır zıvır programlar yüklü değil.

Video kime ait bilmiyorum fakat bilgisayarın hali sağ çubuktan belli.
Eki Görüntüle 1024338

Bunun sebebi çoğu kullanıcının bilgisayarcıda format attırtmasıdır. Çünkü adam formatı atıyor içine 3 tane antivirüs kuruyor ve daha fazlasını kuruyor bir de Defender var (galiba Defender kedini oto kapıyordu emin değilim) al sana RAM belleği sömürülmüş PC. Sonra al başına belayı. Daha program kaldırmayı bilmeyen kullanıcılar mevcut. Sonra PC niye yavaş diye, yok şöyle hata var, geç açılıyor, oynarken mavi ekran veriyor diye söylenip duruyorlar. Bu dediklerim konu sahibine değil Türkiye geneli için yanlış anlamayın.
 
Tanımadığım, burada da teknik sorun çözmemiş kişinin bilgisine ön yargıyla yaklaşırım
Neyime nerenle yaklaşırsan yaklaş. Sistemimde yüklü tek oyun Valorant değil. Ancak hata veren tek oyun Valorant. Bu da demek oluyor ki Valorant'ta bir problem var. Valorant'tan R6'ya, Doom'dan CS'ye. Monster Hunter World'den Witcher'a bir çok oyun yüklü bilgisayarda. :) :) Tek sorun veren Valorant. Bir de anormal bi sorun. Technopat'ta tonla böyle konu açıldı son 3 günde. Bilmeden konuşuyosun. Komik oluyosun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı