Valorant'a girince FX-6300 sistem donuyor

İşletim sistemi
Windows 10

KratorVII

Centipat
Katılım
17 Ocak 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Kingston 8 GB DDR3 1600 MHz KINGSTON HYPERX FURY BLACK CL10
Ekran kartı
Nvidia GTX 950
Anakart
MSI 970A - G43
İşlemci
AMD FX 6300 3.50 Ghz
Öncelikle hatayı çözmek için 6 farklı Windows 10 Pro sürümü denedim bunlara en güncel sürüm de dahil. Oyunu temiz kurulmuş bir Windows 10 Pro işletim sistemine yüklüyorum ardından istemciden giriş yapıp oynaya basıyorum ve gelen yükleme ekranında uzun süre bekliyorum. Eğer Alt+Tab yaparsam tüm sistemim donuyor, yapmazsam da bir süre sonra kendiliğinden donuyor. Bazen kendine geliyor ancak çok kısa süre sonra tekrar aynı şeyi yaşıyorum ve oyuna girişimi sağlayamıyorum, yükleme ekranında takılı kalıyorum. Bilgisayarımı güç düğmesinden kapatıp açmam gerekiyor. Aynı sistem özellikleriyle yaz aylarında oyunu akıcı ve temiz bir şekilde oynuyordum aynı şekilde oyunun betasına katıldım ve betasında da sorunsuz bir şekilde oynuyordum. Belirli bir güncellemeden sonra bu sorunla karşılaşmaya başladım ancak hangi güncelleme olduğunu bilmiyorum, emin değilim. Normalde sistemim oyunu 90-120 FPS arasında en düşük ayarlarda oynatıyor.

Not olarak: Vanguard'ı kaldırıp tekrar kurmayı, oyunu kaldırıp tekrar kurmayı denedim. Hizmetler kısmından tüm hizmetlerin tikini kaldırıp "vgc" hizmetinde tik olduğundan emin oldum.

1642405333299.png


1642405347928.png
 
FX-6300 işlemci Valorant için zayıf kalıyor olabilir.
Sadece Valorant için i5-8500 işlemcimi Ryzen 7 3800X veya Ryzen 7 5800X'e yükseltmeyi düşünüyorum.

50 denemede falan bazen oyuna girip zar zor maça girebiliyorum ve maç içinde 90-120 FPS aralığında oynayabiliyorum. Aynı sistemden akrabama toplamıştık, hiç fark yok aynısı. Mesela akrabamın sisteminde sorunsuz oyuna giriliyor, oynanıyor. O bilgisayardaki işletim sistemiyle aynı sürümü yükledim ama yine de açılmıyor oyun.
 
O zaman şunları deneyebilirsin;
- Windows güncellemelerini denetle ve güncelleme varsa yap.
- GeForce Experience ile ekran kartı güncellemelerini denetle ve güncelleme varsa yap.
- Riot Games klasörüne git ve oradan sırasıyla (Valorant, Live, shootergame, binaries, Win64) konumuna gir.
Daha sonra Valorant logolu exe dosyasına sağ tıkla ve özelliklere gel. uyumluluk kısmında alt tarafta tüm kullanıcı ayarlarını değiştir butonuna bas ve tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğine tık koyup uygula butonuna basıp tamam butonuna bas.

eğer bu söylediklerim ile çözüme ulaşamıyorsan başka bildiğim bir şey yok maalesef, farklı kişilerden farklı cevaplar bekleyebilir veya Riot Games destek ekibine ticket gönderebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı