Valorant'a ölüm kalım gibi şeylere geç giriyor

YİĞİT2323

Yoctopat
Daha fazla  
Valorant'ta maça aşırı geç giriş sorunuyla karşı karşıyayım. Örneğin, ölüm kalım anında karşılaşma bulundu ekranında geri sayım yapılırken sıfırda 3-4 dakika bekleme süreciyle karşılaşıyorum. Sonrasında harita ekranında da 2-3 dakika harcıyorum ve oyunun yarısı bitmişken ancak giriş yapabiliyorum (bu durum tüm oyun modları için geçerli).

Herhangi bir silah skinine dokunmam dahi ekranın gelmesini 30 saniyeyi buluyor. 2021'den beri Valorant oynuyorum ve bu bilgisayarda daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım.

Sistemim kötü değil, GTA V ve CS:GO gibi oyunları kasmadan oynayabiliyorum ve ortalama 250-300 FPS alabiliyorum. İnternet hızım da kötü değil, ortalama 50-60 Mbps hızında seyrediyor ve herhangi bir oyunu lag olmadan rahatça oynayabiliyorum.

Son 2 aydır bu sorun devam ediyor ve Valorant'ı silip tekrar yükledim ancak sorun çözülmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant'ın HDD optimizasyonu adeta içler acısı durumda, ölüm kalım savaşı girerken haritadan önce oyuncu kartlarını yüklediği için boş yere zaman kaybediyor ve maça 6. dakikada anca girebiliyorum. Eğer oyun HDD'ye kuruluysa SSD'ye kurun.

Valorant'ta maça aşırı geç giriş sorunuyla karşı karşıyayım. Örneğin, ölüm kalım anında karşılaşma bulundu ekranında geri sayım yapılırken sıfırda 3-4 dakika bekleme süreciyle karşılaşıyorum. Sonrasında harita ekranında da 2-3 dakika harcıyorum ve oyunun yarısı bitmişken ancak giriş yapabiliyorum (bu durum tüm oyun modları için geçerli).

Herhangi bir silah skinine dokunmam dahi ekranın gelmesini 30 saniyeyi buluyor. 2021'den beri Valorant oynuyorum ve bu bilgisayarda daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım.

Sistemim kötü değil, GTA V ve CS:GO gibi oyunları kasmadan oynayabiliyorum ve ortalama 250-300 FPS alabiliyorum. İnternet hızım da kötü değil, ortalama 50-60 Mbps hızında seyrediyor ve herhangi bir oyunu lag olmadan rahatça oynayabiliyorum.

Son 2 aydır bu sorun devam ediyor ve Valorant'ı silip tekrar yükledim ancak sorun çözülmedi.

SSD mi HDD mi hangisini kullanıyorsunuz.

Kendi sorunumla benzer bir durumsa deneyebilirsiniz:

Bir ara bilgisayarı formatlamıştım ve eski uygulamaları kurduktan hemen sonra Valorant'ı kurdum ve normal bir şekilde oynuyordum arada drop giriyordu o kadar. Bir gün kötü bir şekilde oynadım ve çoğu oyuncu gibi oyun içi cart curt ayarları değişip (hassasiyet, çözünürlük vb) kendimi motive ediyordum. Ben kötü değilim ayarlarım yanlış falan diyordum. Her neyse gidip YouTube'da FPS arttırma ayarları falan izleyip onları uyguladım (bilindik kanallardan). Ertesi gün oyuna girdiğimde oyunun geç açıldığını vb sorunların olduğunu gördüm. 3-4 ay böyle sorun devam etti dayanılmaz hale geldi. Bir gün eski ayarlara döneyim belki sorun FPS arttırma ayarlarımdandır dedim. görüntü ayarlarından Valorant'a yüksek performans vermişim. Ekran kartım 1GB olduğu için kaldıramadı herhalde. Yüksek peformansı kullanmayı bıraktıktan sonra sorun %60-%70 düzeldi. Son olarak SSD'ye oyunu kurdum tamamen hallettim. drop vb sorunlar da bayağı azaldı. Bir daha da formattan sonra asla ayarlarla oynamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı