Valorant'ta 1080P ve 2K'da aynı FPS değeri olması normal mi?

Tarum980

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Genelde Valorant oynuyorum. Çözünürlük 1080P ya da 2K olsa da hemen hemen aynı FPS alıyorum. Normal mi?
Sistem i9 14900K.
RTX 4080 Super.

Sistem 1080p için fazla olduğundan kart tam gücünü kullanmıyordur. 2K da güç kullanımı artınca aynı FPS veriyor olabilir.

Selam arkadaşlar. Genelde Valorant oynuyorum. Çözünürlük 1080P'ya da 2K olsa da hemen hemen aynı FPS alıyorum. Normal mi?
Sistem i9 14900K.
RTX 4080 Super.

Valorant gibi İşlemci bazlı oyunlarda işlemcinizin ne kadar FPS yaratabileceği önemlidir atıyorum işlemciniz 300-400 FPS yaratabilecek kadar güçlü o zaman ekran kartınızın yine sallıyorum%30 kadarını kullanıp bu FPS'i alırsınız. 2kya çektiğinizde ekran kartı kullanımız %60 seviyelerine gelir yine 300-400 FPS arası alırsınız burada belirleyici olan etken işlemci olmuş olur ta ki ekran kartınız zorlanana kadar 4K veya 8K gibi çözünürlüklerde ekran kartınız %99 kullanıma ulaşırsa bir tık FPS'iniz düşebilir. O zaman yükü ekran kartı karşılayamıyor olur. Umarım anlatabilmişimdir.

Valorant gibi İşlemci bazlı oyunlarda işlemcinizin ne kadar FPS yaratabileceği önemlidir atıyorum işlemciniz 300-400 FPS yaratabilecek kadar güçlü o zaman ekran kartınızın yine sallıyorum%30 kadarını kullanıp bu FPS'i alırsınız. 2kya çektiğinizde ekran kartı kullanımız %60 seviyelerine gelir yine 300-400 FPS arası alırsınız burada belirleyici olan etken işlemci olmuş olur ta ki ekran kartınız zorlanana kadar 4K veya 8K gibi çözünürlüklerde ekran kartınız %99 kullanıma ulaşırsa bir tık FPS'iniz düşebilir. O zaman yükü ekran kartı karşılayamıyor olur. Umarım anlatabilmişimdir.
Teşekkürler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı