Valorant'ta FPS yüksek fakat kasma hissi var kayıt ve yayın yaparken

ArdaTzgr

Hectopat
Valorant'ta kayıt veya yayın yaparken 150 FPS üstü görmekteyim fakat oyun kasıyormuş gibi hissiyat veriyor. Sanki 40 50 FPS de oynuyorum gibi, eskiden böyle bir şey yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Obs kullan eğer farklı bişey kullanıyorsan fps köşede açık olsun izle islemcinin ısısını ve ekran kartının ısısını da kontrol etmeni öneririm eğer stok fan ve hava durumu kotuyse sıcaklıktan dolayı sorun yaşarsın.

Artı -1 Eksi
OBS kullan eğer farklı bir şey kullanıyorsan FPS köşede açık olsun izle islemcinin ısısını ve ekran kartının ısısını da kontrol etmeni öneririm eğer stok fan ve hava durumu kotuyse sıcaklıktan dolayı sorun yaşarsın.

150FPS görüyorum diyor zaten işlemcinin ekran kartının sıcaklığıyla ne alakası var?

144 Hz monitör kullanıyorsan FPS 144'ün altına indiğinde hafif rahatsız edici bir titreme kasma yani bahsettiğin gibi bir olay oluyor. Normal bir şey bu, OBS açıkken oyuna girince ister istemez FPS düşüyor.

150FPS görüyorum diyor zaten işlemcinin ekran kartının sıcaklığıyla ne alakası var?
Bilarder fps yi neyle elde ediyorsun? Ekran kartı dimi? Bu ekran kartı ve işlemci çok ısınınca ister istemez drop yersin tam güçle çalıştıramaz fps düşmese bile performansı düşer sana nasıl anlatayım bunu. Bak ben bf1 de 2k da 180 fps alıyorum yayın açınca bu düşüyor 140a ama işlemci ve ekran kartı da yük bindiği için yanıyor fps yüksek olmasına rağmen titriyor gibi bir şey alıyorum. Soğutma aldım mesela artık hissetmiyorum bile.

Bilarder FPS'yi neyle elde ediyorsun? Ekran kartı değil mi? Bu ekran kartı ve işlemci çok ısınınca ister istemez drop yersin tam güçle çalıştıramaz FPS düşmese bile performansı düşer sana nasıl anlatayım bunu. Bak ben BF1 de 2K da 180 FPS alıyorum yayın açınca bu düşüyor 140a ama işlemci ve ekran kartı da yük bindiği için yanıyor FPS yüksek olmasına rağmen titriyor gibi bir şey alıyorum. Soğutma aldım mesela artık hissetmiyorum bile.

FPS'i ekran kartıyla elde ettiğini herkes biliyor. Buradaki konu senin dediğin gibi FPS'in 180'den 140 düşmesi değil. Adam zaten 150FPS alıyorum diyor kasma hissi var diyor. Buradaki sorun 'kasma hissi', FPS ile alakası yok.

Obs kullan eğer farklı bişey kullanıyorsan fps köşede açık olsun izle islemcinin ısısını ve ekran kartının ısısını da kontrol etmeni öneririm eğer stok fan ve hava durumu kotuyse sıcaklıktan dolayı sorun yaşarsın.
kanka ondan dolayı oldğunu düşünmüyorum 5 tane fan var yani eskiden böyle bir sorun yoktu obs silip yükledim şuan kayıt da bir sıkıntı yok yayında henüz bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı