Valorant'ta GPU kullanımının normal olduğu nasıl anlaşılır?

Yer
Denizli
Daha fazla  
Birkaç gün önce BF 5'de benzer bir sorun vardı ve forum üyelerinin tavsiyesi üzerine birkaç ayar ile sorunu çözmüştüm. Bu sefer benzer bir sorun Valorant'ta, işlemci odaklı bir oyun olduğunu biliyorum ama BF 5dte işlemci odaklı bir oyun ve işim garibi işlemci de çok fazla kullanılmıyor. Bu bir sorun mu? Sizde Valorant ne kadar GPU kullanıyor? Nasıl çözebilirim?

Not: Bütün ayarlar en yüksekte.
Not 2: Ana menüde GPU %90 kullanılıyor.

Dosya Ekleri

• resim_2022-03-20_225410.png
    resim_2022-03-20_225410.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilen birine overclock yaptırabilirsin overclock işleminde ekran kartın son gücünde çalışacaktır.
MSI Afterburner ve kombustorla bu işlemi kolayca yapabilirsin ama bilen birine yaptırman daha mantıklı olacaktır.
Evet onu yapmayı biliyorum ama bazı oyunlarda sürekli "Sürücü Çöktü" hatası veriyor.
Core parking sorununu yaşıyorsunuz quick CPU programını indirip rehber izleyerek sorunu çözebilirsiniz.
Bu oldukça mantıklı

İşlemcinin 1/3'ü kullanılıyor sadece.

Gösterdiğim talimatları takip edin.
Windows+r çalıştıra MSConfig yaz ve açılan yerde.
Ön yükleme basın ardından gelişmiş seçeneklere girin işlemci sayısı diye bir şey olacak o tiki açın ve aşağıdaki değerlerden maximum hangi sayı varsa onu seçin ve uygula deyip bilgisayarınızı yeniden başlatın.
(Quick CPU programını kesinlikle indirip rehber izleyerek ayarlarını yapmayı unutma)

Gösterdiğim talimatları takip edin.
Windows+r çalıştıra MSConfig yaz ve açılan yerde.
Ön yükleme basın ardından gelişmiş seçeneklere girin işlemci sayısı diye bir şey olacak o tiki açın ve aşağıdaki değerlerden maximum hangi sayı varsa onu seçin ve uygula deyip bilgisayarınızı yeniden başlatın.
(Quick CPU programını kesinlikle indirip rehber izleyerek ayarlarını yapmayı unutma)
Tamam onu yaptım. Şimdi Core Parking fix falan yazıp rehber atıyorum ama pek bişi çıkmadı. Direkt Quick CPU kullanımı yazıp uygulasam olur heralde.

Son düzenleme:
O da olması gereken. Ryzen 5 3600 ortalama 200 - 300 FPS alıyor Valorant'ta.
Sanırım haklısın. Quick CPU falan denedim ama hiçbir şey değişmedi.
O da olması gereken. Ryzen 5 3600 ortalama 200 - 300 FPS alıyor Valorant'ta.
İşin garip yanı ne biliyor musun ? Quick CPU'yu açtığımda fullemem gereken aylar zaten fuldeydi. Bu işlemci için ilk kez Quick CPU indirdiğimi göz önünde bulundurursak baya garip bir durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı