Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir Valorant oynamıyordum, tekrar yüklediğimde bir sorun oldu sanırım. Oyunun ortalarındayken sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bütün ayarlarım en düşükte olduğu halde yapıyor bunu. İşlemcinin ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayarımı açar açmaz girdiğimde de (yani soğuk iken) aynı şeyi yapıyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim?
Dostlar çözümü daha basit bir sekilde buldum normalde bilgisayarım oyunu oynatirken 120-130 FPS aldiriyordu sanırım bu yüzden zorlanıyordu oyun içinden FPS'i 60'a sabitledim artık mavi ekran falan vermiyor.
Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. DDU ile şu an kullandığınız sürücüyü kaldırın. Aşağıda linkini verdiğim sürücüyü kurun. Radeon Software ile de güncelleyebilirsin ama DDU ile silip sürücüyü kendi sitesinden kurmak daha sağlıklı gibi.
Oyunu oynarken sıcaklık ve işlemci kullanımı değerlerini inceleyebilirsin. Benim düşüncem sorunun farklı olduğu. Bu hata herhangi bir zamanda da oluşabiliyor. Kullandığın sürücünün sürüm numarasını atarsan daha iyi olur.
Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. DDU ile şu an kullandığınız sürücüyü kaldırın. Aşağıda linkini verdiğim sürücüyü kurun. Radeon Software ile de güncelleybilirsin ama DDU ile silip sürücüyü kendi sitesinden kurmak daha sağlıklı gibi.
Eğer kurmadıysan stabil olarak kabul edilen 20.11.2 sürümünü kurup test edebilirsin. Ayrıca oyunun harici ekran kartında çalışıp çalışmadığına da dikkat etmelisin.
Dostlar çözümü daha basit bir sekilde buldum normalde bilgisayarım oyunu oynatirken 120-130 FPS aldiriyordu sanırım bu yüzden zorlanıyordu oyun içinden FPS'i 60'a sabitledim artık mavi ekran falan vermiyor.