Varlığın mahiyeti nedir?

Bu konular hep dine dayanır. Çünkü sen veya ben veya onların varlığı kendinden olmadığı için seni var edene sorman gerekir. Ben cevabı dinde buluyorum.

Varlığın mahiyeti maddedir. Yani Materyalizm'dir. Ama Materyalzim Tanrı yoktur anlamına gelmez. Bence bilhakis madde tanrının kendisidir. Yani tanrı tüm evrende zuhur etmiştir. Her şey tanrının bir parçasıdır.
Madde yok olmaz yoktan da var olmaz. Bu tanım tanrı içinde geçerlidir. O halde tanrı maddenin kendisidir. Yani daha şiirsel söylemek gerekirse: Allah'ı mı görmek istiyorsunuz, O halde aynaya bakın.

Apateist bir yaklaşımdan daha mantıklısı yok gibi (benim nezlimde).Sonuçta bilmediğimiz şeye var ya da yok denmez eh bu düşünce agnostisizmede yatkın.
Tam tersi, Atezim ve türevleri tıpkı teistik dinler gibi dogmadır. Bu sebeple bir ateistin bir müslümandan farkı yoktur. Ayrıca Apateizm ise sorgulamadan kaçınan kişidir ,benim ona aklım ermez bana ne, gibisinden işin içinden kaçmaya çalışır. Ancak işler bir agnostik için farklıdır. Agnostik biri daima sorgulamaya açıktır. Ve bir önermeyi kabul etmez. Ben şahsen Panteist(deist) olarak Agnostisizm'i daha mantıklı buluyorum diğerlerine göre.

Tam tersi, Atezim ve türevleri tıpkı teistik dinler gibi dogmadır. Bu sebeple bir ateistin bir Müslüman'dan farkı yoktur. Ayrıca Apateizm ise sorgulamadan kaçınan kişidir, benim ona aklım ermez bana ne, gibisinden işin içinden kaçmaya çalışır. Ancak işler bir agnostik için farklıdır. Agnostik biri daima sorgulamaya açıktır. Ve bir önermeyi kabul etmez. Ben şahsen Panteist(deist) olarak Agnostisizm'i daha mantıklı buluyorum diğerlerine göre.

Farklı bir bakış açısı. Bence yanlışa en yakın olan Tanrı'nın varlığıda bilmediğimiz şeylere var ya da yok anlamı yüklemekten doğmadı mı? Sorgulamaktan kaçınıyor muyum evet çünkü birkaç yıldır sorguluyorum ve çıkardığım sonuç bu konu için zaman kaybından başka bir şey değil. Bir gün uzayı fethedip bizi bu slime kafalılar hayvanat bahçesine koymuşlar derler o zaman uyandırın beni belki muz atarlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı