"Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor" Hatası

furkan12

Megapat
Daha fazla  
Önceden böyle bir sorun yoktu. Fakat 3-4 gündür internet kesilip sorun tarattığımda Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası alıyorum. İnternet hızımı test ediyorum bazen 3.51Mbps çıkıyor bazen 15Mbps kadar çıkıyor sorun kullandığım internet mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler efendim sorun sanırım Türk Telekom hatlarında aynı sorun 1 haftadır bende yaşıyorum hatta 1 gün boyunca internet kesintisine uğradık bu aralar nedense çoğu arkadaşımda bu tarz şeylerden şikayet ediyor
Olasılıklar arasında. Bu hata gelince modemin ışıklarına baktınız mı?
Recep abicim bu sorunun hatlardan kaynaklı olma ihtimali sence ne kadardır modem Wi-Fi işartei yanmıyor lakin İnternet işareti yanıp sönüyor

Olasılıklar arasında. Bu hata gelince modemin ışıklarına baktınız mı?
Hepsi yanıyor hocam tekrar gitmesini bekledim internet driverimi kaldırıp yeniden yükledim format bile attım sorun vardır diye yine aynı sıkıntı devam ediyor.

Default Gateway dediğimiz adres; kişisel ev ağlarımızda modem diye tabir ettiğimiz cihazın adresi oluyor. "192.168.2.1" adresini örnek verebiliriz. Telefon hattı tamamen kopuk bile olsa Gateway adresine ping atabilirsin; ethernet bağlantın sorunsuz olduğu sürece.

Anlattıklarından ve anladığımdan yola çıkarak; sürücün veya modem bağlantı ve ayarları ile alakalı bir problem olabileceğini düşünüyorum.

Modemi resetlemeyi dener misin? CMD'den "ipconfig" komutu ile ekran görüntüsü de istiyorum; ipv4 ile aynı networkte mi Gateway bir bakalım. Son olarak anakart marka modelin nedir?

Son düzenleme:
H81 Anakart kullanıyorum modemin bu arada arkasındaki tüm kabloları takıp çıkardım yarım saattir sorun yapmadı ama belli olmaz tam emin değilim çözülüp çözülmediğinden.

Zaten ağ kartı ve modem arasında bulunan Fast Ethernet kablonuzdaki problemler de veri paketlerinin ağ geçidine ulaşamaması ve haliyle puclic ip ile internete açılamamanıza sebep olabilir.

RJ45 konnektörün ucunda bulunan 8 adet pinden bazıları iletişimi kaybedebilir, veya konnektörün tırnağı işlevini yerine getiremediği için bazen yuvaya tam sarılamayabilir.

Eğer konnektörü güzelce yerine oturttuktan sonra ağ kartı veya kablo oynamadığı sürece problem yaşamıyorsanız anlayın ki veri yolunda bir problem olmuş.
Problemin ISS servis sağlayıcınız tarafında olduğunu pek sanmıyorum. IP yapılandırmanız düzgün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…