Rehber Varsayılan Terminal Emülatörünü Değiştirmek

Giriş​

Kurduğunuz dağıtıma göre varsayılan olarak kullandığınız terminal emülatörleri değişiklik gösterebiliyor. Bazıları varsayılan terminallerden pek haz etmeyip değiştirmek istiyor olabilir, bu rehberde tam olarak da bunu göstereceğim

Bir Terminal Emülatörü Kuralım​

Bende varsayılan olarak Gnome Terminal var. Bunun yanında terminator kuracağım.
[CODE lang="bash" title="Terminator Kurulum"]sudo apt install terminator[/CODE]

Varsayılan Terminal Emülatörümüzü Seçelim​

sudo update-alternatives --config x-terminal-emulator komutu ile karşıma çıkan bu ekranda 2 seçeneği ile terminator'ı seçerek varsayılan terminalim
yapıyorum.
1613416394691.png

Sonrasında terminal'imi çalıştırarak yeni varsayılan terminalim ile işime devam ediyorum. 😋
1613416508928.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Giriş​

Kurduğunuz dağıtıma göre varsayılan olarak kullandığınız terminal emülatörleri değişiklik gösterebiliyor. Bazıları varsayılan terminallerden pek haz etmeyip değiştirmek istiyor olabilir, bu rehberde tam olarak da bunu göstereceğim

Bir Terminal Emülatörü Kuralım​

Bende varsayılan olarak Gnome Terminal var. Bunun yanında terminator kuracağım.
[CODE lang="bash" title="Terminator Kurulum"]sudo apt install terminator[/CODE]

Varsayılan Terminal Emülatörümüzü Seçelim​

sudo update-alternatives --config x-terminal-emulator komutu ile karşıma çıkan bu ekranda 2 seçeneği ile terminator'ı seçerek varsayılan terminalim
yapıyorum.
Eki Görüntüle 881104

Sonrasında terminal'imi çalıştırarak yeni varsayılan terminalim ile işime devam ediyorum. 😋
Eki Görüntüle 881113
Elinize sağlık hocam. @Rashmore = Kütüphane.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı