Vatan Bilgisayar İş süreci

Dengizek

Megapat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Dostlar Vatan beni işe çağırdı fakat tedirgin olduğum bir konu var. Ben Maltepe şubesi için başvurmuştum ve çağırıldım. Lakin ben başvurduktan sonraki birkaç gün boyunca 2 kişiyi çalıştırıp ayırmışlar. Şu anda benim mevcut işim var fakat orası benim işime göre çok daha yakın ve çalışma şartları ve olanakları daha iyi. Ben şimdi işimden ayrılıp oraya çalışmaya gidersem ben de aynı durumla karşılaşır mıyım? Birkaç günlüğüne iş yerimden izin alıp orada çalışıp, oradan ayrılmayacağıma emin olduktan sonra devam etsem bu mümkün olur mu? Yoksa çalışmak için direkt olarak var olan işimden ayrılmalı mıyım? İşsiz kalmak istemiyorum.

İşverenin izin veriyorsa deneyebilirsin.
Hocam kuzenim 5 yıl önce oradan ayrıldı, kendisi 7 yıl çalıştı. Bana böyle birşey mümkün değil, 2-3 aylık deneme süren oluyormuş dedi.
Denemekten zarar gelmez
Hocam kuzenim 5 yıl önce oradan ayrıldı, kendisi 7 yıl çalıştı. Bana böyle birşey mümkün değil, 2-3 aylık deneme süren oluyormuş dedi.

valla hocam o zaman bişey demek düşmez senin kararın :)

Eğer şuan devam eden bir sigortan varsa ve yeni başlayacağın yer sigorta işlemlerini hemen başlatırsa şuan halihazırda çalıştığını göreceği için ortada bir güvensizlik olabilir.

Eğer şuan devam eden bir sigortan varsa ve yeni başlayacağın yer sigorta işlemlerini hemen başlatırsa şuan halihazırda çalıştığını göreceği için ortada bir güvensizlik olabilir.
Kesinlikle hocam. Zaten ben orda hiç çıkarılmayacağımı bilsem, bugünden istifa edeceğim. Yeni başlayacağım bir yerde böyle bir durumla karşılaşmak istemem, ayıp olur.

Bunu uygun bir dille yeni başlayacağın yer ile görüşmek en doğrusu olur. Neticede şuan çalıştığın işten ayrılacaksın, yeni işinden de çıkarılmak seni zor duruma sokabilir. Şöyle de bir konu var, oradan çıkarılan insanların neden çıkarıldıkları da önemli. Belki kendi istekleri ile çıktı, belki de kurumsal kimliğe uymayan tavırlar sergilediler. Bunu da göz önünde bulundurmalısın mutlaka.

Arkadaşların da dediği gibi belli bir süre deneme süreleri olur, bu süre zarfında markaya ve kurumsallığa bir zararın dokunmaz ise, kötü bir imaj bırakmaz isen işini yapan bir insanı kolay kolay çıkaracaklarını düşünmüyorum.

Bunu uygun bir dille yeni başlayacağın yer ile görüşmek en doğrusu olur. Neticede şu an çalıştığın işten ayrılacaksın, yeni işinden de çıkarılmak seni zor duruma sokabilir. Şöyle de bir konu var, oradan çıkarılan insanların neden çıkarıldıkları da önemli. Belki kendi istekleri ile çıktı, belki de kurumsal kimliğe uymayan tavırlar sergilediler. Bunu da göz önünde bulundurmalısın mutlaka.

Arkadaşların da dediği gibi belli bir süre deneme süreleri olur, bu süre zarfında markaya ve kurumsallığa bir zararın dokunmaz ise, kötü bir imaj bırakmaz isen işini yapan bir insanı kolay kolay çıkaracaklarını düşünmüyorum.

Hocam şu anda Vatan işi maalesef sallantıda. Neden diyeceksiniz? Cünkü beni saat 14.40'da aradilar ve ben annemle konusmak istedigim için beni 1 saat bekleyebilir misiniz dedim tamam dendi. O sırada ailemle tartıştım ve nedense Vatan'da çalışmamı bir türlü istemiyorlar. Hayır yani sartları olanakları daha iyi bir yer benim şuanki işime göre. Onlarla süren tartışmam ve onların memnuniyetsizliklerini çekmem sonucu aramadım ve geciktirdim. Saat 17.15 gibi aradım birkaç defa bakmadılar. Şimdide az önce konuştum ve beni inisiyatif kullanarak 1 değil 2 saat beklediğini ve telefonum çekmeyen bir mekanda olduğum için 2 kere aramışlar ama onlara meşgul olarak yansımış bunun sonucunda da hanımefendi iş isteğimi reddettiğimi düşünerek işlemimi sonlandırmış. Konuştum durumun böyleyken böyle olduğunu söyledim. Telefon numaramı tekrardan isteyerek dönüş yapacağım, bu durumu bildiriyim dedi tamam dedim. Şimdi daha dönüş olmadı ama arayacağım birazdan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı