Vatan Bilgisayar Rezilliği

Şubeden şubeye değişiyor bu durum. Yalnız çoğu şubede durum anlattığınız gibi, yapacak bir şey yok.

Satış elemanı kendisine denileni yapar, adamın ne suçu var ? Ki kimsenin kafasına silah dayamıyorlar ille bunu alacaksın diyerekten. Bir şey almadan önce gerekli araştırmayı yapmayan insanlar klasik satış yöntemlerine kurban gitmeye mahkumdur. Ben Sapphire kartı götürür götürmez birebir değişim aldım, yeni kartta da sorun çıkmamış mesela. Geçen gün de telefon aldım oradan, direkt gidip istediğim modeli aldım. Adamlar muadili vs. gibi önerme bile yapmadı bana mesela. Sen bildikten sonra elemanın dediği anca havada kalır. Kısacası çalışan adamı suçlamanın bir mantığı yok.

Benim de başıma tuhaf bir şey geldi.
OEM bölümünde ekran kartlarından anlayan kişiye i5 4570 ile GTX 980 Ti ın darboğaz yapıp yapmayacağını sorduğumda, kesinlikle yapar mutlaka i7 almalısın dedi.
Ardından montaj bölümüne gittim.
Aynı soruyu oradaki teknisyene sordum da kesinlikle yapmaz, önemli olan güç kaynağının verimliliğidir, 80+ ve üzeri bir verimlilikte ise sorun olmaz dedi.

Birbirlerinden kopuklar ve tamamen maaş + prim çalıştıkları için, bir de mağazadaki stok durumuna göre insanlara Asus yerine ZOTAC, Logitech yerine Everest ve Frisby gibi ürünleri önerebiliyorlar.
Siz siz olun, iyice bilgi sahibi olmadan bir teknoloji markete gitmeyin.
Bilmiyorsanız da mutlaka bilen birinden yardım almayı deneyin.

80+ olan güç kaynaklarında darboğaz yapmaz dedi öyle mi ?

Arkadaşlar yalnız şöyle bir şey var, o şubelerde bilgisayar mühendisleri çalışmıyor sonuçta senin benim gibi adamlar çalışıyor her şeyi çok iyi bilmek zorunda değiller he tabi gönül ister ki bilmiyorsan sus dimi atma ama onlarda işte satış taktiği hesabına konuşuyorlar bu genelde hep olur zaten.

Bu kadar para vereceğiniz şeyi önceden güzel şekilde araştırırsanız 500w yeteceğini de öğrenirsin işte ne bileyim adamın önerdiği şeylere ustam boşver sen dediklerimi ver yeter der geçersin

Oradaki calisanlara, asgari ucret veriyorlar, o ucrete bilgisayar muhendisi calisacak degilya. Forumda sana onerilen parcalari alman daha mantikli. Magazadaki personelden bisey bekleme.

Bilgisayar toplıyacaksak hangi siteden yapalım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…