Vatan Bilgisayar sorunlu ekran kartını değiştirir mi?

Berkay İçöz

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Marhabalar, geçenlerde konu açmıştım buraya RX 590 ile ilgili. İnternet'e güvenemeyip doğrudan Vatan Bilgisayar'dan satın aldım. Temiz kurulum yapıp oyunlara girdiğimde hoparlörden cızırtı sesi geldiğini, karttan da belli aralıklarla "tık" sesi geldiğini, ve 5 dakika oyun oynamama rağmen oldukça ısındığını gözlemledim. (Ölçmedim lakin elimi kasaya değdiğimde anlaşılıyordu. ) Bunun konusunu dün açmıştım forumda.

Bugün kartı götürdüm, değişim talebiyle servise gönderdiler ve yasal olarak 20 iş günü içinde bana ulaşacaklarını söylediler. Kartı teslim alan personel, yasa gereği bu kadar kısa sürede (1 gün bile değil) sorun çıkaran kartın değiştirilebileceğini söyledi. Ama ben fikrinizi almak istedim. İlk günden sorun çıkaran bir kartı değiştirmeden gönderirlerse almalı mı? Alma derseniz de neler yapılabilir. Biraz fazla uzattım kusura bakmayın lakin bu kadar para verince insan üzülüyor. Teşekkür ederim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden GTX 1050 kullandığınızı söylemişsiniz GTX 1050 pille bile çalışabilecek bir kart 75W tdp değeri var fakat RX 590 maşallah tam 3 kat daha fazla güç tüketiyor bence ekran kartı fazla ısınmadı siz öyle düşünüyorsunuz çünkü alışık değilsiniz.

Diğer sorunu çözsünler de, ısınma konusunda ben yanılmış olayım hocam yeter ki. :D

Kartı sadece ısınıyor diye göndermedim de ondan. Boş konuşuyorsun demeden önce okumayı öğrenin. Yardım edemeyeceğinizi düşündüğünüz konun altına gelip parazit yapmayın ayrıca.
Kimse burada müneccim değil, size yardım etmek isteyenleri, çocuk azarlarcasına azarlayıp, hakaret etmek haddinize bile değil. Adam gibi değerlerini paylaşır, gelip burda laf salatası yapmaz, böylece embesil olmaktan öteye geçersiniz.

Bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşadığınızda kartı göndermeden önce sıcaklık değerlerini videoya alın aksi bir durumda bununla direkt THH başvurusu yaparsınız. Arkadaşlarda sizin iyiliginiz için burada yazıyorlar. Yaşınız ufak biraz sanırım benden size bir abi tavsiyesi.

Yasal hakka göre 14 gün içinde ürünü değiştirme hakkınız vardır. Sorunlu bir ürününüz tamir edilmez yenisi ile değiştirilir. 14 günün sonunda eğer sorun yaşarsanız tamir edilir tamiri mümkün olmayan bir hasar mevcutsa tüketici hatasıdır denir :D

Kimse burada müneccim değil, size yardım etmek isteyenleri, çocuk azarlarcasına azarlayıp, hakaret etmek haddinize bile değil. Adam gibi değerlerini paylaşır, gelip burda laf salatası yapmaz, böylece embesil olmaktan öteye geçersiniz.

Hakaret ediyorsun deyip embesil demek senin gibi embesil işidir.

Bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşadığınızda kartı göndermeden önce sıcaklık değerlerini videoya alın aksi bir durumda bununla direkt THH başvurusu yaparsınız. Arkadaşlarda sizin iyiliginiz için burada yazıyorlar. Yaşınız ufak biraz sanırım benden size bir abi tavsiyesi.

"Şu yaştayım, bu yaştayım hehe" diyecek yaşı geçtiğim için son söylediğiniz es geçip direk önceki dediğinize cevap vereceğim. Tamamını okuduysanız kimseye bir saygısızlığım olmadı. Ama ben birden fazla sorun yazmışım, kartı gönderdiğimi de yazmışım. Dünyanın parasını dökmüşüm, ki o öğrenci halimizle hem okuyup hem çalışarak kazanıyoruz o parayı sıkıntıya girmişim. Adam gelmiş boş konuşuyorsun diyor. Yani ısındığını hissettim götürdüm verdim desem ve orada bitirsem dediğiniz doğru. Yine de yumuşak diliniz için teşekkür ediyorum. :)

AMD ekran kartları her durumda NVIDIA kartlardan çok ısınıyorlar. Bu gibi durumlarda ekran kartının fanı açarak kendini soğutmaya çalışması olağan bir durum. Bu esnada soğuturken fanlardan istenmeyen ses geliyor ise bunu servise göndererek çözebilirsiniz ki zaten gönderdiğinizi belirtiyorsunuz. O zaman beklemekten başka çareniz yok. Serviste kartınız incelenir bir problem var ise ya çözümlenir yada değişim yapılarak yeni kart gönderilir.

AMD ekran kartları her durumda NVIDIA kartlardan çok ısınıyorlar. Bu gibi durumlarda ekran kartının fanı açarak kendini soğutmaya çalışması olağan bir durum. Bu esnada soğuturken fanlardan istenmeyen ses geliyor ise bunu servise göndererek çözebilirsiniz ki zaten gönderdiğinizi belirtiyorsunuz. O zaman beklemekten başka çareniz yok. Serviste kartınız incelenir bir problem var ise ya çözümlenir yada değişim yapılarak yeni kart gönderilir.

Hocam yazdıklarımdan sadece biri sıcaklıkla alakalıydı herkes buna yoğunlaşarak cevap verdi. Kartı esasen gönderme sebebim cızırtı gelmesi ve ben bunun ne olduğunu tam olarak dün gece öğrendim. Coil Whine isimli bir sorunmuş. Lakin o ses kasanın içinden değil bizzat hoparlörden veya kulaklık takarsam kulaklıktan geliyor. Yoksa ısınıyor diyerekten götürüp vermedim yani.

Merhabalar, ses linkte paylaştığım gibi midir? Vocaroo | Voice message

Yaşayın vallahi, aynen böyle. Lakin bu sesi Windows veriyormuş gibi oluyor. Oyunu alta attığımda, veya alt+f4 çekip tamamen çıktığımda kesiliyor. Kartı Vatan'a geri götürmeden önce GTA V, Battlefield V ve CS:GO denemiştim hep aynıydı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı