Vatan Computer erken başlayan garanti süresi

434193

Decapat
Katılım
1 Mart 2021
Mesajlar
42
Merhaba arkadaşlar, dün MacBook Air aldım Vatan Computer internet mağazasından cihazı kontrol ettiğim kadarıyla bir problem yok ama garanti süresi 11.09.2021 tarihinde başlamış gözükmekte ve fatura tarihi de 24.09.2021.

Cihazın ambalajları falan da hiç açılmamıştı Apple'ın ambalaj vs. bilirsiniz jelatinleri falan da daha önce aldığım sıfır ürünlerle aynıydı yani cihaz aslında sıfır ama fatura tarihinden önce başlayan garanti süresi, sıfır alınan bir cihaz için daha önce kullanılmış olabilir mi diye beni şüphelendirdi. Cihaz base model değil de özel konfigürasyon yani 16 GB RAM olduğu için mi acaba erkenden başlamış garanti diye de düşündüm.

Akşam 11:30 - 12 gibi geldi kargo teslim etti .Vatan Computer'la görüşme şansım olmadı bu konuyu ama gün içinde arayıp görüşeceğim bakalım onlar ne diyecekler. Daha önce bu durumla karşılaşan var mı ve sizce ne yapılması gerekir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım orada yazan tarihten çok sizin elinizdeki faturanın tarihi önemli. Orada yazan tarih muhtemelen ürünün Vatan'a giriş yaptığı tarih. Apple Destek ile görüşün Vatan ile değil. Sizden faturanızı isteyip o tarihi güncelliyorlar.
 
HepsiBurada üzerinden laptop almıştım. Garanti başlangıçı benim laptop'u aldığım tarihten 2 ay önce olarak gözüküyordu. Lenovo'ya faturamı attım, sonra güncellendi.
 
Elinizde faturanız olduğu sürece, hukuken daha önce başlatılmasının bir önemi yok, faturanızı mağaza veya apple'a ilettiğinizde onlar da garanti başlangıç tarihini güncelleyecektir diye düşünüyorum.
 
Can sıkıcı bir durum. Detaylı bilgi ve destek almak için AppStore uygulamasına giriş yapıp, “Destek” uygulamasını indirin. Canlı sohbette derdinizi anlatıp bilgi alabilirsiniz. En doğru yönlendirmeyi onlar yapacaktır.
 
Apple Support ile görüştüm durumu anlattım. Garanti süresi bitiş tarihini seri numaramı girerek tekrar kontrol etmemi rica ettiler. Kontrol ettikten sonra garantim 23.09.2023 olarak gözüktü daha önceden 11.09.2023 olarak gözüküyordu.

Şu anlık kontrol ettiğim kadarıyla da cihazda herhangi bir probleme rastlamadım. Garantim de 23.09.2023'te sona erecek olarak gözükmekte. Görüşleriniz ve desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı