Vatan'daki fiyat uçukluğunun sebebi nedir?

E o zaman mantık olarak bakarsak bu adam bu kadar ürün satıyorsa sürekli bir indirim görmez miydik ya da internetteki fiyatlara yaklaşan bir ücret ödemez miydik ayrıca Vatan çok büyük bir firma olduğunu için işlemci gibi ürünleri diğer yerlere göre daha ucuza aldığını düşünüyorum.
Ama "Açgözlülük" diye bir kavram da var. Bunu da hesaba katmak gerek. Bu hariç dediklerine katılıyorum, ben de aynı şekilde düşünüyorum. Normalde güçlü firmaların Amazon'un, Ebay'in yaptığı gibi daha uygun fiyatlara satması gerek ama burası Türkiye, açgözlü ve fırsatçı çok insan var. Ben, Vatan bilgisayardan indirim zamanları hariç bir toplu iğne bile almadım, alamadım.
 
Çünkü; istisnaları hariç çoğu firmaya göre daha güvenilir, çoğu firmadan daha eski, birçok çalışanı ve mağazası olduğu için giderleri daha fazla. Kalite bakımından da çoğu firmadan daha iyi, tedarik ve kargo süreci de çoğu firmadan iyi. Diğer firmalara göre tedarik ve kargo sürecinde sorun yaşama ihtimaliniz düşük. Bu arada fan boy değilim ömrümde Vatan'dan doğru düzgün alışveriş yapmadım. Bunları zaten önceki mesajlarımızdaki arkadaşlarımız da belirtmiş. Alışveriş yapacak olsam 2000 TL'lik ürünü İtopya, Teknobiyotik, Sinerji, İncehesap, gibi ne idüğü belirsiz, satış sonrası desteği olabilecek minimum seviyede tutan sitelerden alacağıma 2050-2100 TL veririm Hepsiburada, Trendyol, Vatan gibi sitelerden alırım. En azından sorun yaşadığında karşında adam akıllı bir muhatap ve güven hissedersin. Hele İtopya ve Teknobiyotik gibi sitelerin yaptığı dolandırıcılıkları saymakla bitmez. Sadece bu forumda onlarca konu var bu konuda.
 
Vatan kart denilen saçma(!) bir kartları var eğer alınırsa gerçek fiyatına alınıyor benim bildiğim. Geçen yıl mağazaya gittiğimde 700 lira Vatan kartlı fiyat 1699 lira normal fiyat koyduklarını gördüm.
 
Çünkü; istisnaları hariç çoğu firmaya göre daha güvenilir, çoğu firmadan daha eski, birçok çalışanı ve mağazası olduğu için giderleri daha fazla. Kalite bakımından da çoğu firmadan daha iyi, tedarik ve kargo süreci de çoğu firmadan iyi. Diğer firmalara göre tedarik ve kargo sürecinde sorun yaşama ihtimaliniz düşük. Bu arada fan boy değilim ömrümde Vatan'dan doğru düzgün alışveriş yapmadım. Bunları zaten önceki mesajlarımızdaki arkadaşlarımız da belirtmiş. Alışveriş yapacak olsam 2000 TL'lik ürünü İtopya, Teknobiyotik, sinerji, İncehesap, gibi ne idüğü belirsiz, satış sonrası desteği olabilecek minimum seviyede tutan sitelerden alacağıma 2050-2100 TL veririm Hepsiburada, Trendyol, Vatan gibi sitelerden alırım. En azından sorun yaşadığında karşında adam akıllı bir muhatap ve güven hissedersin. Hele İtopya ve Teknobiyotik gibi sitelerin yaptığı dolandırıcılıkları saymakla bitmez. Sadece bu forumda onlarca konu var bu konuda.

İncehesap sinerji gibi terler gayet iyidir kendi tecrübelerime dayanarak Vatan'dan aldığım şeylere göre daha iyi deneyim sundular olay şurada patlıyor İncehesap'ta 2000 TL olan şey 2350TL oluyor en az Vatan da.
 
Giderleri çok olan bir firma. İtopya gibi iki mağaza işletmiyorlar. Bir de hatırlatayım, taksitli alışverişlerde diğer firmalar gibi faiz bindirmiyorlar. Bu yüzden taksitli alışveriş yaptığınız sitelerden daha pahalıya ürün alıyor olabilirsiniz. Veya aynı fiyata denk geliyor olabilir. Bir ürün almadan önce taksitli alışveriş yapacağınız zaman ne kadar vade farkı olacak ona bakın. Fiyat Vatan Bilgisayar ile aynıya denk geliyorsa, Vatan'dan alın. Nakit alımlarda ise Vatan'ı tercih etmek mantıklı olmaz.
 
Vatan'ın her yerde mağazası var, bir ürünü garantiye gönderme kolaylığı veriyor, ha kazıklar ha kazıklamaz orasını bilemem ama direk ürünle ilgili yardım alabiliyorsunuz, ürünü inceleyebiliyorsunuz, bu iç donanımlarda belki önemli değil ama, monitör televizyon, telefon, kasa vb ürünleri inceleyebilirsiniz ve her zaman Vatan en pahalı değil mesela bu aralar monitörlere bakıyorum Dell'in bir monitör Vatan da 1468 lira ondan sonra Hepsiburada 1681 ile geliyor. Ama genede Vatan bazı ürünlerde ucuz olsa da genelde pahalı oluyor bunun sebepleri kira, işçi, kargo... Daha onlarca şey sayılır buraya.

buna bir şey daha eklemek istiyorum ben ekran kartım asus rx 570 rog strix aldığım zamanda vatan'dan 1030 liraya almıştım diğer sitelere baktığımda 1200 liraya filandı
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı