Vatan'daki RX 9060 XT sistem alınır mı?

miracc1951

Femtopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalar gerçekten kaliteli olsa da bence DDR4 sistemlere bu paralar verilmemeli. İleride yükseltmek zorunda kalacaksınız. İçindeki parçalar gerçekten sağlam dediğim gibi fakat bence direkt olarak 33K fiyatına sarı sitede uygun bir kasa getirilebilir. Ryzen 5 7500F ve 6700XT 12 GB bile alsanız bence yukarıdaki sistemden daha güncel olur iyi bir anakart ile tabii ki. Yani attığınız sistemin DDR4 olmasını geçtim anakartta giriş seviyesi.

Ya bu tarz genel olarak ucuz sistemlerde hep anakart 1 M2 SSD yuvasına sahip ki bu sistemde de öyle. Sonrada yükseltme yapılabilir deniliyor da anakart + yeni SSD almakta gereğinden fazla pahalıya patlayacak. Ülkede hemen hemen her şeye zaten zam geliyor. Birde Vatan genel olarak pahalı bir mağaza. Mesela ürünlerin tekli fiyatına baktığında "Akakçe üzerinden" hep en pahalılarından birini Vatan satıyor. Mediamarkt'ta aynı, bence bu ve bu gibi yerlerden alma derim.

Ya bu tarz genel olarak ucuz sistemlerde hep anakart 1 M.2 SSD yuvasına sahip ki bu sistemde de öyle. Sonra da yükseltme yapılabilir deniliyor da anakart + yeni SSD almakta gereğinden fazla pahalıya patlayacak. Ülkede hemen hemen her şeye zaten zam geliyor. Bir de vatan genel olarak pahalı bir mağaza. Mesela ürünlerin tekli fiyatına baktığında "Akakçe üzerinden" hep en pahalılarından birini vatan satıyor. MediaMarkt'ta aynı, bence bu ve bu gibi yerlerden alma derim.

Bende yarı yarıya katılıyorum çünkü bazen vatan örneği olmayan indirimler yapabiliyor. Günleri takip etmekte fayda var. Onun dışında bence sistem toplama ya kampanyalı bir şekilde stok sayısı belirlenmiş ve bileşenleri iyi ise öyle alınmalı. Ya da bütçe artıra artıra biriktire biriktire tek tek toplanıp kombinasyonlanmalı diye düşünüyorum.

Bende yarı yarıya katılıyorum çünkü bazen vatan örneği olmayan indirimler yapabiliyor. Günleri takip etmekte fayda var. Onun dışında bence sistem toplama ya kampanyalı bir şekilde stok sayısı belirlenmiş ve bileşenleri iyi ise öyle alınmalı. Ya da bütçe artıra artıra biriktire biriktire tek tek toplanıp kombinasyonlanmalı diye düşünüyorum.
Evet, sizin yorumunuz daha ayrıntılı olmuş. Mesela ben Logitech G920 almıştım oradan ve normalde fiziksel mağazalarda vitessiz ederi 20K lakin Vatan'da o zamanlar 15k'ya almıştık. Gerçi internette G29 + vitesli yine 15k veya az daha ucuza satılıyordu ki 1-2 ay önce hala öyleydi. Ama yine de internet piyasasındaki gibi neredeyse o kadar ucuz ürünlerde sattıkları oluyor. Ama genel olarak ,sizin de düşündüğünüzü varsayarak, internet her zaman daha iyi. Vatan'da indirim geleseye kadar zamlar da gelebilir. Birde İtopya veya İncehesap'tan da baksan sistem toplarken aslında hazır sistem bile bakmamak lazım. Çünkü zaten TRT Bandrolü gelecekti doğru hatırlıyorsam ve onun haricinde de başka bir yerde çok daha ucuza bulabilirsin. Tabii o yerde "dolandırıcı olmaz mı?" dersen Trendyol veya Amazon gibi satıcıların daha güvenli denetlendiği sitelerden ve uygulamalardan bahsediyorum.

Evet, sizin yorumunuz daha ayrıntılı olmuş. Mesela ben Logitech G920 almıştım oradan ve normalde fiziksel mağazalarda vitessiz ederi 20k lakin Vatan'da o zamanlar 15K'ya almıştık. Gerçi internette G29 + vitesli yine 15k veya az daha ucuza satılıyordu ki 1-2 ay önce hala öyleydi. Ama yine de internet piyasasındaki gibi neredeyse o kadar ucuz ürünlerde sattıkları oluyor. Ama genel olarak, sizin de düşündüğünüzü varsayarak, internet her zaman daha iyi. Vatan'da indirim geleseye kadar zamlar da gelebilir. Bir de İtopya veya İncehesap'tan da baksan sistem toplarken aslında hazır sistem bile bakmamak lazım. Çünkü zaten TRT bandrolü gelecekti doğru hatırlıyorsam ve onun haricinde de başka bir yerde çok daha ucuza bulabilirsin. Tabii o yerde "dolandırıcı olmaz mı?" dersen Trendyol veya Amazon gibi satıcıların daha güvenli denetlendiği sitelerden ve uygulamalardan bahsediyorum.

Katılıyorum. Bence kesinlikle sistem toplayacak bir kişi eliniz çabuk tutması lazım yeni yıla girmeden alması lazım. Mutlaka yılın son sistemi adı altında sınırlı stokta sağlam F/P sistemler çıkar. İlgili hesapları takip etmek lazım. Bence 1 ay gibi bir sürede parçaları tek tek toplamak zor olur. İyi fiyata hazır sistem düşürülebilir diye düşünüyorum. Son kozlar bence. Çünkü eğer yine saçma sapan vergilendirme olursa ki 35´lik sistem 50´yi görecek. Bunların amacı sanırım herkesi medyadan uzak tutmak. Ülkeye devrim lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı