VBIOS nedir?

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar modelim MSI GE62VR 7RF. Bu bilgisayarı aldığım günden beridir tüm sürücüleri ve yazılımları güncel tutuyorum. Geçen haftalarda benim modelin destek bölümündeki Firmware sekmesinde VBIOS diye bir dosya yayınladı. Kurulum PDF'sinden yazan adımları uyguladım. BIOS güncellemesi geldi onu da yaptım. Şimdi BIOS sürümünü bilgisayarı açarken görebiliyorum. Ama VBIOS sürümü olmuş mu, bunu nereden görebilirim? Ayrıca VBIOS nedir? Ne işe yarar? Madem böyle bir şey vardı neden 3.5 sene sonra bu güncellemeyi verdiler, değişen bir şey de olmadı bilgisayarda. Bilgisi olan biri yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açılışta DEL'e basıp açtığın BIOS'a etki etmez. Ekran kartı için gerekli bir yazılım. Mesela Vega 58'e, Vega 64 VBIOS'u atılarak daha yüksek performans alanlar vardı.

Yüksek performans alınabilmesinin sebebi kartın güçlenmesi değil, VBIOS değiştiğinde daha çok Overclock yapılabilir hale gelmesi.
Madem böyle bir şey vardı neden 3.5 sene sonra bu güncellemeyi verdiler, değişen bir şey de olmadı bilgisayarda

Stabil çalışan kartlar için VBIOS güncellemesi gerekmiyor. RX5600 XT gibi bozuk VBIOS'la çıkmadığı sürece üreticiler güncelleme gereksinimi görmüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı