VDSL2 kopma sorunu

bildik27

Hectopat
Merhaba, bilgisi deneyimi olan arkadaşlara bir sorum olacak. 2 gün önce VDSL imkanı geldi evime, daha bugün ADSL'den VDSL2'ye geçtim. Altyapim eskiden 10Mbps destekliyordu şu an 71Mbps destekliyor. Bina 10 yıllık ama ev 2.5 senedir kullanılıyor bizden önce kimse kullanmadı. Ama 2.5 yıldır 16Mbps paketimde kopma sorunu yaşıyordum ve hızımı 6 Mbps'e sabitletmek zorunda kalıyordum. Bugün VDSL2 gecisim gerçekleştikten sonra paket 75 Mbps olmasına rağmen Max. 40 Mbps gördüm ve ortalama 20 Mbps hız aldım sürekli kopmalar yaşayarak.

Sorum şu:
Bina yapıldığından beri hiç değişmedi iç tesisat.
Kime sorduysam hep ankastreden daireye gelen kabloda arıza vardır diyor. Eğer ankastreden eve gelen kabloyu degistirirsem internetim düzelir mi? Bi 60 Mbps görmem gerektiğini düşünüyorum. Aynı soruyu yaşayıp da iç tesisatı değiştikten sonra sorunu çözülen var mı aranızda?

Downstream için SNR biraz düşük değil mi iç tesisati değişmem bunu etkiler mi? Hat zayıflamasına ne gibi bir çözüm bulabilirim?

UpstreamDownstream
Şu Anki Hız (kbps)819278555
Maksimum Oran (kbps)4249994809
SNR Margin (dB)32.212.7
Hat Zayıflaması (dB)14.811.2
Hata (pkts)3861076028

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı