VDSL2'den Fibere geçiş süreci ve modem uyumluluğu

İlker0

Hectopat
Durumum şöyle: İnterneti başka bir daireyle ortak kullanıyorum. Mevcut altyapım 24 Mbps VDSL2. Bu günlerde TTNet ekipleri 100 Mbps fiber internet altyapısı çekiyorlar.

Sorum şu: Fiber gelene kadar 24 Mbps internet paketi almalı ve fiber gelince yükseltmeli miyim? (Fiber portların ne zaman geleceği belli değil, beklemek istemiyorum.)
Yoksa bir süre bekleyip Fibere mi geçmeliyim? Direkt fiber paketi almak daha ucuza gelebilir diye düşünüyorum.

İkinci sorum: Ben Keenetic Extra DSL KN-2112, 1000 Mbps portlu modemi 24 Mbps VDSL2 altyapımda kullanmak için satın almıştım. Şansa bak ki TTNet 100 Mbps Fiber internet altyapısı çekmeye başladı. Ben bu modemi Fiber altyapıda kullanabilir miyim?

Üçüncü sorum: Türk Telekom kendi modemimi kullanmama izin veriyor ama o modemi kullanmasam bile bana bir modem veriyor ve ücretini alıyor mu?

Gelen fiber kablo bu.

Dosya Ekleri

• IMG-20250816-WA0004.jpg
    IMG-20250816-WA0004.jpg
    166,1 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Aldığın modemin kullanabilirsiniz ONT'den çıkan internet kablosunu WAN portuna takacaksınız bir de direk fiber olarak alırsanız kira bedeli mevcut.
Bu gün başvurumu yaptım. Ilk olarak VDSL bağlatacağım sonra Fibere geçiş olacak. Aynı modemi 2sinde de kullanıcam ama Fibere geçerken ONT+Modem parasını 18 ay ödemek zorunda kalacaz. Kendim ONT bulsam olmaz mı?

Bugün başvurumu yaptım. Ilk olarak VDSL bağlatacağım sonra Fibere geçiş olacak. Aynı modemi 2'sinde de kullanacağım ama Fibere geçerken ONT+Modem parasını 18 ay ödemek zorunda kalacağız. Kendim ONT bulsam olmaz mı?

Olur ancak olt ile uyumlu olması ve Telekom ekibinin açması gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı