VDSL2'den Fibere geçişte VDSL hatları iptal olur mu?

Yer
Yozgat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, daha önceden fiber için Açık Kapı üzerinden başvurmuştum. Ancak beklediĝim üzere ret gelmişti. Dün kaymakamlığa özel olarak gittim. Orada fiber için durumu izah ettim Bölge yetkilisinin numarasını verdiler, bugün de ilgili kişiyle görüştüm. Dediğine göre tüm dairelerin ankstresi bir yerde ve tek kutu konacakmış; bina eski olduğu için tüm dairelere(Yaklaşık 60 daire ve 10 dükkan bulunuyor, bitişik siteler(hepsi için tek kutu)) OBK kablasonu çektirin, biz direk fiber presödörünü başlatalım dedi ve yaklaşık 1 ayda tamamlanır dedi.

Sokakta halihazırda fiber kablolama bulunuyor, çarşı üzeri cadde olduğundan. Ancak belediye de sürekli kazı yaptığından kanallar çok dar VDSL2 hattını iptal ederiz ve sadece fiber hattı kalır dedi. Eğer halihazırda hatlar iptal olacak mı? Böyle bir durumda site sakinlerine durumu izah etmek zor olacak ve karışacak. Bir de tüm kablolar çekilmeden, işlemleri başlatamayacaklarını söyledi ve buna istianeden kabloları Türk Telekom vermeyecek mi diye, sordum. Depoda varsa sağlarız, yoksa siz almanız lazım, dedi. Bu koşulda ne yapmamız lazım, VDSL hatlar iptal olur mu? Kablolar depoda yoksa kendimiz mi almamız gerekecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlarda VDSL hattı ile fiber hattı çok ayrı hatlar, ama anladığım kadarı ile VDSL den gelen kablo borusu içerisinden onun yerine fiber yürütelim demişler, yer olmadığı için. VDSL hattı normal telefon hattı, bizim siteye fiber geldiğinde bende ilk hafta hem VDSL2 aboneliği hem de Fiber aboneliği vardı. İşi yokuşa sürmeseler eski hatta ellememeleri gerekiyor. Kablonun alınmasına da gelince, Devlet politikası hiç bir sokakta Fibersiz apartman, daire kalmayacak diye zamanında reklamını yaptılar. Altyapı çalışmalarını, kabloları daireye kadar Türk Telekom karşılıyor, Süperonline kendi hattını çekiyor yine önce apartmana kadar sonra daireye kadar onlar karşılıyor. Depoda varsa diye bir şey söz konusu değil karşılamak zorundalar. Genelde bu tarz arada cümleleri kullanıp karşı tarafın istekliliğini sorguluyorlar, sizde baya istekli duruyorsunuz ne kopartırsam kardır diye bakıyorlar gibi geliyor bana. Zamanında bende digitürk aboneliğini kurmaya gelen ekibe böyle kanmıştım. 4k kutu kurmaya geldiler HDMI kabloyu ekstra para ile sattılar, kutuyu iade ederken kabloyu da istediler, biz zaten kutu ile veriyoruz dediler. Aradan 5-6 sene geçtiği için ıspatlıyamadım ki para ile aldım diye :D

Normal şartlarda VDSL hattı ile fiber hattı çok ayrı hatlar, ama anladığım kadarı ile VDSL den gelen kablo borusu içerisinden onun yerine fiber yürütelim demişler, yer olmadığı için. VDSL hattı normal telefon hattı, bizim siteye fiber geldiğinde bende ilk hafta hem VDSL2 aboneliği hem de Fiber aboneliği vardı. İşi yokuşa sürmeseler eski hatta ellememeleri gerekiyor. Kablonun alınmasına da gelince, Devlet politikası hiç bir sokakta Fibersiz apartman, daire kalmayacak diye zamanında reklamını yaptılar. Altyapı çalışmalarını, kabloları daireye kadar Türk Telekom karşılıyor, Süperonline kendi hattını çekiyor yine önce apartmana kadar sonra daireye kadar onlar karşılıyor. Depoda varsa diye bir şey söz konusu değil karşılamak zorundalar. Genelde bu tarz arada cümleleri kullanıp karşı tarafın istekliliğini sorguluyorlar, sizde baya istekli duruyorsunuz ne kopartırsam kardır diye bakıyorlar gibi geliyor bana. Zamanında bende digitürk aboneliğini kurmaya gelen ekibe böyle kanmıştım. 4k kutu kurmaya geldiler HDMI kabloyu ekstra para ile sattılar, kutuyu iade ederken kabloyu da istediler, biz zaten kutu ile veriyoruz dediler. Aradan 5-6 sene geçtiği için ıspatlıyamadım ki para ile aldım diye :D
Evet adam derken üzerinde durdum, mevcut hattan fiber geçiş diyorlar. Diğer türlü yeni hat ayarlayıp, kanaldan yapmaya yanaşmadı. Kazı bile gerekeceğini pek düşünmüyorum, kazı gerekse bile genelde kazı izni çıkıyor direk. Sorun etse bile belediye başkanına kadar gidebilirim. Dilekçe işine varmadan çözebilirsem diye uğraşıyorum. Adam vazgeçirmek için hep uzadı uzadı konuştu, zor manasına getirmek için. OBK kablosunu sorun etmezse, bi şekilde yönetimle ortak çekilir, kabloda sorun ederse çok masraf binecektir. Çekebilecek elektrikçi ile görüş dedi, bakalım. Sonra adamla yine haberleşeceğiz.

Konu aktiftir hala.

Valla bana kalsa, diretirim onlar kabloyu karşılamak zorunda siteye de bunu getirmek zorunda, kendilerine iş çıkarmamaya çalışıyorlar, şartları zorla bence, ne yazık ki ülkemizde "bu şekilde olmaz" , "böyle çok zor" , "bunu siz alacaksınız " gibi şeyler artık dolandırma lafları gibi geliyor. Etrafta bir çok örneği var sıfır masrafla her yere götürüyorlar. Siz onlara şartları sorun, şartları siz onlara diretin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı