VDSL'den FTTH Fiber altyapı dönüşüm süreci

• Konuyu başlatan SAR9X
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 2.001

SAR9X

Femtopat
Sokak başlarına FTTH kabin bırakıldı, yer altına turuncu fiber kablo çekildi sonra evlere dağıtıldı.
Müstakil 2-3 katlı evlere fiber çekiliyor proje bir eve kutu bırakılıp oradan bütün evlere yer altından dağıtılma şekliyle yapılıyor. Bütün mahalle dönüştürüldüğü için bitmesi en az 1 ay sürer gibime geliyor. TT ekipleri imza topladılar 3 ay sonra kablo döşemeye başladılar çok yavaş çalışıyorlar. Gelişmeleri paylaşacağım.

Benim kutudan karşı eve borudaki 2. kablo ile gidecek. Bu kutu bu kadar maliyetli mi ki bunlar böyle karma iş yapıyorlar? ONT cihazı direkt santrale bağlı diye biliyorum.

Kabin.

7a22d6d2339f6fbce39c824e5535cc7c.jpg

Son düzenleme:
Bu kutu bu kadar maliyetli mi ki bunlar böyle karma iş yapıyorlar? ONT cihazı direkt santrale bağlı diye biliyorum.
VDSL'e kıyasla çok ucuzlar. Maliyeti eve takılan düşük akım panosu kadar ya vardır ya yoktur.

ONT cihazı direkt santrale bağlı olabileceği gibi, POP noktasından gelen fibere veya varsa aktif fiber toplama kabine bağlı olabilir.

Genelde POP noktasından gelen fiber tercih ediliyor. Tabii bölgenizi bilmiyorum. 3 ihtimalden biri olabilir...

VDSL'e kıyasla çok ucuzlar. Maliyeti eve takılan düşük akım panosu kadar ya vardır ya yoktur.

ONT cihazı direkt santrale bağlı olabileceği gibi, POP noktasından gelen fibere veya varsa aktif fiber toplama kabine bağlı olabilir.

Genelde POP noktasından gelen fiber tercih ediliyor. Tabii bölgenizi bilmiyorum. 3 ihtimalden biri olabilir...
Tivibu Go Süper paket aldım 35 Mbps internet yetmediği için önemli spor kanallarına bakamıyorum 1 aya biter umarım. Yapılan sistemde bu o zaman iyidir bakırdan kurtulalım da artık bir şekilde bitsin bu iş.
202005141349273318953.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı