Çözüldü Vega 56'ya Vega 64 BIOS atma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

myth33

Decapat
MSI Air Boost Vega 56 Hynix bellekli kartım var ve Vega 64 BIOS atmak istiyorum. Fakat techpower listesinde MSI'ın Vega 56 kartlarına baktığım zaman hepsi Samsung bellekli kartlar. Bu durumda nasıl BIOS atabilirim? Samsung bellekli kartın BIOS'unu atarsam sıkıntı olur mu? Eğer sıkıntı ise başka marka Vega 64 Hynix bellekli BIOS bulup atsam olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Vega 56 var bende ancak sadece kartı aldığım gün 56 şeklinde kullandım. Özel bir profil hazırlamadım yani. Öncelikle bellek tarafında 900-1000 arasında stabil bir değer tutturun. Sonrasında çekirdek frekansını, 950-1000mV arasında bir değerde maksimuma ayarlayın. Şu an güncel kullandığım 64 profili şöyle:

4.png

Bellek değerleri hariç deneyebilirsiniz. Gerçi 950mV altına düşmek için OverdriveNTool ile kayıt girdisi yapmanız gerekiyor. Şu konuda değindim nasıl yapılacağına.
Kusura bakmayın, yeni aktif olabildim. Samsung modelini atarsan çalışmaz, soft brick olur. Kurtarılabilir veya yan VBIOS çalıştırılabilir ancak denemeye gerek yok. Biraz bakayım, unverified da olsa bulabilirim belki. Yine de Hynix belleklerin iyi overclock olacağını sanmam.

Kusura bakmayın, yeni aktif olabildim. Samsung modelini atarsan çalışmaz, soft brick olur. Kurtarılabilir veya yan VBIOS çalıştırılabilir ancak denemeye gerek yok. Biraz bakayım, unverified da olsa bulabilirim belki. Yine de Hynix belleklerin iyi overclock olacağını sanmam.

Bu bios var üstünde. Detaylarda hem samsung hem hynix yazıyor. GPU-Z den baktığımda Hynix yazıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki arkadaşın yapmış olduğu ayarların bulunduğu 20.11.2 Adrenalin 2020 sürümlü profili kurdum fakat oyunda hata veriyor oyundan atıyor. Radeon uyarı veriyor.

Bu konudaki arkadaş en yüksek skoru almış hynix bellek ile. Ayrıntısını çok bilmiyorum.

O kombinasyonlu sistemler arasında en iyisini almış arkadaş. Vegalar arasında en iyisi değil yani.

Bildiğim kadarıyla Hynix belleğe sahip Vega 64 yok, zaten herhangi bir VBIOS bulamadım. Önceki mesajımda da Samsung bellekli VBIOS yüklersen brick olacağını yazmıştım, mantıken olacaktır ancak denemeye değer olduğunu düşünüyorum. Donanımsal bir zarar vermeyecektir, istersen deneyebilirsin :D Zaten 2 adet BIOS var, diğerine geçersin en kötü. Çalışsa bile Samsung'un değerlerinde çalışacaktır. Stok gecikmeler oldukça kötü. Bu sebepten stabilite sıkıntısı yaşayacağını sanmam.
Bu arada bellek voltajı 1.35V'a çıkacak, zarar görmesi imkansıza yakın ancak sizin sorumluluğunuzda.

Hocam sizin profiliniz var mıdır 64 biosu kurmadan onu denesem ne kadar performans alabilirim.
Veya bana bir profil oluşturabilir miyiz?

Discord: Myth33 #9585
05344451918

Bu bilgileri paylaşmak yasak mı bilmiyorum. Eğer zamanınız varsa lütfen irtibat kurabilir misiniz?

Vega 56 var bende ancak sadece kartı aldığım gün 56 şeklinde kullandım. Özel bir profil hazırlamadım yani. Öncelikle bellek tarafında 900-1000 arasında stabil bir değer tutturun. Sonrasında çekirdek frekansını, 950-1000mV arasında bir değerde maksimuma ayarlayın. Şu an güncel kullandığım 64 profili şöyle:

4.png

Bellek değerleri hariç deneyebilirsiniz. Gerçi 950mV altına düşmek için OverdriveNTool ile kayıt girdisi yapmanız gerekiyor. Şu konuda değindim nasıl yapılacağına.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı