Vengeance LPX yanına farklı marka RAM takmak sorun olur mu?

Bütçe
400

nacam

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
B450
İşlemci
R5 1600
Merhaba, ıyi gunler. PC'de Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz CL16 RAM bulunuyor. 16 GB yapmak istiyorum ama Corsair marka RAM'lar fiyati asiyor bu yuzden ayni CL degerinde farkli marka RAM kullanabilir miyim? Uygun fiyatli önerebileceğiniz RAM var mı?

Aynı MHz gecikme ve voltaj değerlerde ise farklı bir marka takman sorun olmaz eğer görselliği sorun yaratmayacaksa. Mavi ekran hatası alma riskin de var tabii ki ama eğer 4 slotun varsa Dual çalışan slotları bilmen ve ona göre ikincisini montelemen gerek.

Aynı modele sahip olsalar bile sorun çıkarma ihtimalleri var. İşinizi şansa bırakmak istemiyorsanız elinizdeki belleği satıp 2x8GB kit bellek almanızı şiddetle tavsiye ederim.

2 slot var efendim. İkisi de 3000MHz CL16 degerinde. Sorun olmaz değil mi?
Aynı modele sahip olsalar bile sorun çıkarma ihtimalleri var. İşinizi şansa bırakmak istemiyorsanız elinizdeki belleği satıp 2x8GB kit bellek almanızı şiddetle tavsiye ederim.

PC her gun lazim yani Kitide direk alacak durumum yok, O yuzden soruyorum. Ilk bende oyle dusunmusdum.

Farklı çipler de sorun cıkarabiliyor, MHz ve CL değerlerinin aynı olması yeterli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…