Vergi cezası gelir mi?

2. elin vergisi yoktur. Bunun dışında birinci el satışlarda da vergi vermek pek kolay bir iş değildir önce şirket açıp vergi mükellefi olmanız gerekiyor bu da biraz çetrefilli. Bir sakız sattınız diye devlet sizden vergi mükellefi olmanızı ya da vergisini vermenizi istemiyor. Sınır 30.000TL kazanç. Bu kazanca kadar güvendesiniz. Satışların parasını elle alırsanız zaten asla farkedilemez, bankadan alacaksanız da düzenli olursa ve uzun vadede bile olsa 30k yı geçerse o zaman risk başlar. Geçmişe dönük olanlar dahil vergisini ödeseniz iyi olur fakat tabii sizlik bir durum yok.

Doranın videosu maalesef can sıkıcı normalde olmaması gereken bir cezayı ödüyor. Dava açıp itiraz etse muhtemelen kazanırdı. Yaptığı tek hata vergi mükellefi olduktan sonra önceki 7K TL'nin vergisini de ödeyeyim ben demedi. Fakat bu kadar ceza ödemeyi hak eden bir durumu yok. Fakat her halükarda ceza kesilebilmesi için devletin bunu fark etmesi ve bunun iş haline gelmesi gerekiyor. Dora farkedildi çünkü onun işi o. 5 yıllık kayıtları incelenince o ufak para göze batmış. Normal insanların kayıtları vergi dairelerinin kayıtları altındadır ama dikkat çekmedikçe böyle incelenmez çünkü anlamı yok. Kuzeniniz size para atmış bile olabilir ya da bir arkadaşınız. Çok uçuk şeyleri düzenli yapmanız gerekmekte. Durduk yere size her ay 10k TL geliyorsa mesela 10 ay sonra falan elbet bir yerde yakalanırsınız, ne bu değirmenin suyu derler.

Hayır 1 kuruş bile kazansanız vergi vermek zorundasınız. Son karar böyle. Ayrıca r10.net'de görmüştüm 2 - 3 ay önce bütün AdSense'den 100 TL gelir elde edenlere kadar hepsi vergi cezası almıştı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
bunları izleyebilirsiniz.

Hayır 1 kuruş bile kazansanız vergi vermek zorundasınız. Son karar böyle. Ayrıca r10.net'de görmüştüm 2 - 3 ay önce bütün AdSense'den 100 TL gelir elde edenlere kadar hepsi vergi cezası almıştı.

Araştırmadan yorum yapma lütfen. @sivrisnake4 arkadaşın yazdığı herşey doğru.

İkinci El Eşyalarınızın Online Satışı Vergiye Tabi midir? - Nevzat Erdağ AdSense'den gelir elde edip bunu göstermeyenlerin ceza aldığı doğrudur, çünkü yasaların amacı düşük ticari gelir elde edenleri bir şey olmaz kazancın az para sende kalsın demek değil. Düzenli bir ticari gelir varsa söke söke alıyor maalesef. Yasanın amacı girişimcileri desteklemek ve kılı kırk yarmamak. 6 yaşında çocuk komşusuna oyuncağını sattığı anda başında bitip vergisi nerede dememek gibi bir şey. Düzenli ticari kazançlar gerçekten de ceza almakta. Hatta 2. ele vergi yok dedik ama 2. el ürün al sat yaparak ciddi bir kar üretiyorsanız onun bile vergisi olur aslında yanlış söylemişim. En azından bu para bankadan geçiyorsa. Fakat postu açan arkadaş hem masum hem başı ağrımaz. Başka bir gözle bakarsak, eğer her kuruşu kuruşuna ürün satmanın cezası olsaydı GittiGidiyor ve sahibinden de GET ile resmi satış kanalları olmazdı. Devlet bunları ya kapatır ya da direk vergisini eklerdi. Veya her satış yapanın evine polis yollardı onlar için zor değil. Fakat kanallar açık, takip de edilmekte fakat müdahale yok. Yeter ki sizin kazancınız 30klara dayanmasın ya da yasa dışı şeyler satmayın. Fakat AdSense olayının tam ayrıntılarını ben de bilmiyorum. 100 TL çok düşük bir rakam. Yıllık 1200 TL ediyor. Yıllık bu kadarcık para kazanan adam barajın altında kalıyor, hem de düzenli ticari gelir. İki arada bir derede yani. Büyük ihtimalle bu doğrudan ticaret eylemi olduğu için devlet bunu farklı sınıfta tutmuş. Mesela bir esnaf ayda 100 TL kazansa işleri leş gibi olsa, devlet bu yıl az kazanıyormuşsun deyip vergiyi bırakmaz. O 100 liranın yarısını söke söke vergi olarak alır. Uzun oldu kusura bakmayın. Attığınız videoları biliyorum dorayla aşağı yukarı aynı, 2015 de para kazanıyor şirketi 2017 de açıyor vergi dairesi 2020 de bunları yakalayıp vergi nerede diyor. Eğer bu adamlar para kazanmayı 2018 de bıraksaydı başları ağrımazdı çünkü gelirleri düşük ve sınır altı kalırdı hem de şirketleri olmazdı. Yakalanma sebepleri zaten işlerinin büyümesi. Gerçi youtubede genç yatırımcı sınırı olsa da onun için de gidip vergi dairesinden genç yatırımcı sayılabilmek için bazı belgeler gerekiyormuş.

İkinci El Eşyalarınızın Online Satışı Vergiye Tabi midir? - Nevzat Erdağ AdSense'den gelir elde edip bunu göstermeyenlerin ceza aldığı doğrudur, çünkü yasaların amacı düşük ticari gelir elde edenleri bir şey olmaz kazancın az para sende kalsın demek değil. Düzenli bir ticari gelir varsa söke söke alıyor maalesef. Yasanın amacı girişimcileri desteklemek ve kılı kırk yarmamak. 6 yaşında çocuk komşusuna oyuncağını sattığı anda başında bitip vergisi nerede dememek gibi bir şey. Düzenli ticari kazançlar gerçekten de ceza almakta. Hatta 2. ele vergi yok dedik ama 2. el ürün al sat yaparak ciddi bir kar üretiyorsanız onun bile vergisi olur aslında yanlış söylemişim. Fakat postu açan arkadaş hem masum hem başı ağrımaz. Başka bir gözle bakarsak, eğer her kuruşu kuruşuna ürün satmanın cezası olsaydı GittiGidiyor ve sahibinden de GET ile resmi satış kanalları olmazdı. Devlet bunları ya kapatır ya da direk vergisini eklerdi. Veya her satış yapanın evine polis yollardı onlar için zor değil. Fakat kanallar açık, takip de edilmekte fakat müdahale yok. Yeter ki sizin kazancınız 30klara dayanmasın ya da yasa dışı şeyler satmayın. Fakat AdSense olayının tam ayrıntılarını ben de bilmiyorum. 100 TL çok düşük bir rakam. Yıllık 1200 TL ediyor. Yıllık bu kadarcık para kazanan adam barajın altında kalıyor, hem de düzenli ticari gelir. İki arada bir derede yani. Büyük ihtimalle bu doğrudan ticaret eylemi olduğu için devlet bunu farklı sınıfta tutmuş. Mesela bir esnaf ayda 100 TL kazansa işleri leş gibi olsa, devlet bu yıl az kazanıyormuşsun deyip vergiyi bırakmaz. O 100 liranın yarısını söke söke vergi olarak alır. Uzun oldu kusura bakmayın. Attığınız videoları biliyorum dorayla aşağı yukarı aynı, 2015 de para kazanıyor şirketi 2017 de açıyor vergi dairesi 2020 de bunları yakalayıp vergi nerede diyor. Eğer bu adamlar para kazanmayı 2018 de bıraksaydı başları ağrımazdı çünkü gelirleri düşük ve sınır altı kalırdı hem de şirketleri olmazdı. Yakalanma sebepleri zaten işlerinin büyümesi. Gerçi youtubede genç yatırımcı sınırı olsa da onun için de gidip vergi dairesinden genç yatırımcı sayılabilmek için bazı belgeler gerekiyormuş.
Senin kesin bir gelirin var 😂 iyi araştırmışsın. Eline sağlık.

Benim 1000 TL nin peşine düşmezler diyeceğim ama malum ekonomi durumu ortada soyabildikleri kadar soyarlar herhalde buldular garibanı kaçırmazlar.

Benim 1000 TL'nin peşine düşmezler diyeceğim ama malum ekonomi durumu ortada soyabildikleri kadar soyarlar herhalde buldular garibanı kaçırmazlar.

Başınıza bir iş gelme ihtimali %0.1'den bile daha düşük, ama olurda gelirse gerçeği söyleyin sorun çıkmayacaktır. Çok fazla endişeleniyorsanız mesaj atanlara GET met yok, elden satıyorum güven için derseniz kafanız rahat eder. Hem sahibindenin kestiği %8'lik payı da cebinize atarsınız.

tumblr_ohmnciVPkw1ujmvy2o1_500.jpg

Hocam iki şişe de siz verirsiniz (!)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı