ORHAN.2024
Centipat
Cihazı fabrika ayarlarina sifırla hepsini sil işaretle tamamdır.Yeniden yazılımını yükler.
Hocam 4 farklı cihazda bu hesap açık şuan hepsini mi sıfırlamam gerekli :/Cihazı fabrika ayarlarina sifırla hepsini sil işaretle tamamdır.Yeniden yazılımını yükler.
Kaspersky ile ikinci bir tarama yaptım ve maalesef ki truva atı buldu :/ İkinci tarama da ortaya çıktı. Teknolojiden anlamıyorum o yüzden ne yapacağımı şaşırdım. Sadece iş, okul ve önemli olan bir kaç fotoğrafı alıp bütün cihazlara format atacağım. Banka hesabını da herhangi bir ödeme yapmasın diye online işleme kapattım.Hocam truva atı mı girmiş o sisteme. Her şeyi formatlayın banka hesaplarınızı en kısa zamanda müşteri temsilcilerini arayıp derdinizi anlatın ve hesapları kilitleyin. Kullandığınız bütün cihazları internet bağlantısından çıkartın. Gerekli verileri temiz olmak kaydı ile kurtarın ve Windows bilgisayara ISO dosyası ile, Android ise eğer şans varsa hard reset ile yeni sayfalar açmanız gerekiyor.
Tüm cihazlarınıza tam tarama yapmadan emin olamazsınız. İnternet üzerinden tüm cihazlarınıza virüs bulaşmış olma ihtimali çok yüksek. Önce tüm cihazlarınızın internet ile bağlantısını kesip Windows Defender Offline Tarama yapın. Bu sırada mobil cihazınızın da internet bağlantısını kesin. Eğer bir şey çıkmaz ise ESET veya Bitdefender indirip cihazlarınıza tam tarama yapın. Bitdefender indirirseniz kendi içinde dahili Ortamı Kurtar adında bir taraması var. Onun ile offline scan yapın. ESET indirmek isterseniz ise ESET SysRescue indirmeniz gerek eğer offline scan yapmak istiyorsanız. Mobil tarafında ise ESET öneririm gerçekten başarılı. Eğer sonuçlarda bir şey çıkmaz ise modeminizi resetleyin. Sonrasında istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Tabi önerim format atmanızdır.Microsoft hesabının şifresini 2 ya da 3 kere değiştirdim ama başka yerlerden giriş yapılmaya devam etti. Bütün cihazlarıma detaylı antivirüs taraması yaptıktan sonra şu anki e postama bağlı olan önemli hesaplarımı başka bir e-posta adresine taşıyıp bu e-posta hesabını kullanmayı bırakacağım. Aklıma gerçekten başka çözüm gelmiyor.
Tüm cihazlarınıza tam tarama yapmadan emin olamazsınız. İnternet üzerinden tüm cihazlarınıza virüs bulaşmış olma ihtimali çok yüksek. Önce tüm cihazlarınızın internet ile bağlantısını kesip Windows Defender offline tarama yapın. Bu sırada mobil cihazınızın da internet bağlantısını kesin. Eğer bir şey çıkmaz ise ESET veya Bitdefender indirip cihazlarınıza tam tarama yapın. Bitdefender indirirseniz kendi içinde dahili ortamı kurtar adında bir taraması var. Onun ile offline scan yapın. ESET indirmek isterseniz ise ESET sysrescue indirmeniz gerek eğer offline scan yapmak istiyorsanız. Mobil tarafında ise ESET öneririm gerçekten başarılı. Eğer sonuçlarda bir şey çıkmaz ise modeminizi resetleyin. Sonrasında istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Tabii önerim format atmanızdır.
Rica ederim her zaman. Ama ek olarak belirtmek istediğim bir şey eğer iki antivirüsü aynı anda indirdiyseniz çakışma yaşanabilir ve bu durumda antivirüsler bazı virüsleri bulamayabilir. Tabi bu düşük bir ihtimal. Umarım en kısa zamanda hesaplarınıza kavuşursunuzMobil cihazlarda herhangi bir virüs bulmadı ESET. PC de hem Kaspersky hem de Bitdefender aynı truva atını buldu. Dosyayı sildi ve yeniden başlattı Kaspersky. Şu anlık iki programda da bir sorun çıkmadı. En kısa zamanda gerekli dosyalarımı kurtarıp bütün cihazlara format atacağım. Yardımınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.