Vestel Laptop'a Samsung SSD takılır mı?

#Burhan#

Hectopat
Merhaba, bende Vestel bir laptop var ama 64 GB SSD hafızası olduğu için 250GB'lik SSD istiyorum. Samsung SSD 850 Evo 250GB acaba bu SSD'yi laptopa takabilir miyim? Bir sorun çıkar mı? Ve şu an kullandığım 64 GB olan SSD ile birlikte kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bende Vestel bir laptop var ama 64 GB SSD hafızası olduğu için 250GB'lik SSD istiyorum. Samsung SSD 850 Evo 250GB acaba bu SSD'yi laptopa takabilir miyim? Bir sorun çıkar mı? Ve şu an kullandığım 64 GB olan SSD ile birlikte kullanabilir miyim?
İçindeki 64GB SSD büyük ihtimalle telefonlardaki gibi anakarta bütünleşiktir. Cihazı açıp içinde ek depolama takmak için SATA portu var mı diye bakman gerek. SATA portu varsa bağlarsın.

Nasıl yani ? Adamlar ssd takmış onu değiştirmek istiyor anladığım kadarıyla. Sata m.2 ssd dediğiniz normal m.2 ssd değil mi ? :D

850 Evo 2.5 inç ve büyük ihtimalle o girişe girmeyecek. Ayrıca iki çeşit m.2 var biri sata diğeri nvme.

850 Evo 2.5 inç ve büyük ihtimalle o girişe girmeyecek. Ayrıca iki çeşit m.2 var biri sata diğeri nvme.
Tamamdır hocam sizin sayenizde bir şey daha öğrenmiş oldum :D. Sata dediğinizin bir resmini atabilir misiniz ? Bende de sadece ssd var m.2 olduğuna eminim ama hangisi olmuş oluyor onu anlayamadım. Anakart ile tümleşik galiba benimki. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoda çıkarılıp takılabilecek bir SSD göremedim. Muhtemelen harici olarak takabilirsin.

Hızına bağlı aslında nvme 3000-2000 arasında giderken sata 500-1000 arasında gidiyor. Onun dışında CrystalDiskInfo kullanarak öğrenebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam. Bir söylenti vardı bilmem ne kadar doğru, SSD'lerde %80 dolu olunca yavaşlar deniyordu. Doğru mu ?
1592336455670.png

Sata galiba. Peki değerlerim nasıl ? Laptop kullanıyorum. :)

Son düzenleme:
@#Burhan# Aida64 indirip Depolama kısmındaki "Windows depolama" ve "ATA" kısımlarının fotoğrafını at söyleyeyim. Bu bilgisayarları devlet öğrenciler dağıttığı için büyük ihtimalle Sata girişleri yok zaten ödevler ve dersler için kullanılacağı için SD kart girişi koymuşlar en fazla 128GB oluyor. Biraz araştırdım lakin sen yine de o dediğim resimleri at emin olalım.

Şu anlık eğer modeli doğru attıysan o bilgisayara SSD takamazsın. Çünkü anakartta Sata slot yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı