Kullanıcı adıı
Femtopat
Daha fazla
Elimde Vestel onyx Plus 15.6" laptop var. İşlemcisi Intel Core i5 2410M ve ekran kartı AMD Radeon HD 7000 serisi. Bir akrabadan hediye olarak almıştım evde olmadığım zamanlar dışarıda film izlemek için laptop arayışım vardı bir akrabam sağ olsun işine yaramayan laptopu bana verdi. Bana vermeden önce de bir "bilgisayarcıya" termal macunu yenilesin ve Windows kursun diye laptopu vermiş fakat verdiği "bilgisayarcı" fanları ve alüminyum soğutucunun tozunu temizlememiş. İçini açıp kendim tozunu temizledim ve 1080p video oynatırken işlemci artık 98 derecede değil de 87 derecede çalışıyor. Sıcaklıklar temizledikten sonra bile bana yüksek geldi açıkçası çünkü laptopun altında daha çok işlemci bölgesi ısınıyor ve bakır borular çok ısınmıyor ayrıca fanın üflediği hava da soğuk işlemci cayır cayır yanarken. Soğutucuyu söktüm ve sürülen termal macun halen daha akışkan ve kalitesiz bir macun olduğunu düşünüyorum. Ayrıca işlemciye ani yük bindiğinde de sıcaklık 96 dereceye fırlayıp 87'lere geri iniyor. Yakın zamanda 27000 TL'ye kasa topladığımızdan dolayı aile ekonomisinde büyük bir delik var şu anlık. İşimi görecek olabildiğince ucuz olan bir termal macun önerisi istiyorum yeter ki işlemci deli gibi ısınmasın.
Son düzenleyen: Moderatör: