VGA monitörü RX550 bağlamak için HDMI veya DVI-D Aparatı

th3m4r1n3

Megapat
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450m s2h
Amd Ryzen 5 5600
Patriot 8x2 16gb ram
RX 550 2gb
FPS 550W PSU
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Başlık biraz uzun oldu ama sorunum aslında başlıktan anlaşılıyor. Ekran kartımın modeli RX550 Sapphire 2gbdır. Monitörüm VGA, eski bir monitör biliyorum. Bunu çevirici kullanarak kullanmak istiyorum şu an bütçem yeni monitör almaya müsait olmadığı için. Alacağım dönüştürücü HDMI mı olursa daha iyi olur yoksa DVI-D mi alsam daha iyi olur. Bir de internette ufak araştırma yaptım ve bazı dönüştürücülerde ses aktif veya ses yok gibi ibareli dönüştürücülere denk geldim. Ses aktif veya yok olması ne anlam ifade eder. Ses olmalı mı olmamalı mı? HDMI veya DVI-D olarak mı döüştürücü almalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Konu yanlış yere açılmışsa, taşınırsa sevinirim.

Ekran kartı çıkışın ve kullanacağın monitörde kullanacağın kablon önemli.

Yani monitör vga ise ekran kartında hdmi varsa hdmi - vga dönüştürücü. Display port ise dp - vga dönüştürücü. Bu arada mini hdmi mı mini display port mu yoksa normal mi? buna da dikkat et sonra dönüştürücüye dönüştürücü takmak zorunda kalmazsın

Ses olayı da sana bağlı, monitöre gelen sesi kullanacak mısın? Yani monitörde kulaklık çıkışı olur, hoparlör çıkışı olur, kendi üstünde hoparlörler olur vs.

Yani hocam zaten yeni ekran kartlarının çoğunda var sanırsam şu şekilde portlarım ; DVI, HDMI 2.0b, DisplayPort 1.4 olarak. Ses olayında 5+1 kullanıyorum zaten ve kasamın ön kısmında da ayrıca mik ve kulaklık var onları da aktif kullanıyorum. Ses olmayan döüştürücü alsam bir sorun yaşar mıyım? Almam gereken bir adet Vga-Hdmi dönüştürücü sanırım sadece. Buna göre kullanabileceğim güzel bir dönüştürücü varsa önerirseniz sevinirim.
S
HDMI to VGA kablosu alman yeterli olur.
Sizin bildiğiniz veya önerebileceğiniz bir dönüştürücü varsa marka veya linki atar mısınız?

Ses önemli değilse standart bir dönüştürücü işini görecektir, mesela daha bugün Çankaya'dan aldım 30 TL idi. Çin malı ürünlerden. Şirket çalışanlarına lazım oldukça bundan alıyorum, pazar hariç her gün kullanılıyor şimdiye kadar arıza yaşayan olmadı öyle diyim. Yani yüksek kare hızları, geniş ve doğru renk aralıkları vs. yoksa işin içinde bu ürünler her türlü iş görür.

Ürün marka modeli söyler misiniz yada linkini atar mısınız acaba ?

Ürün marka modeli söyler misiniz yada linkini atar mısınız acaba ?
Dediğim gibi marka model yok universal ürünlerden.
Aşağıdaki linkteki ürüne benziyor. Hatta belki aynısıdır. Bunun fiyatı benim aldığımdan uygun mesela.

Teşekkür ederim bu üründen aldım iade ettim tam performans alamadım. Görüntüde gel gitler yaşadım. Farklı direk banlantılılı flash bellek modelli bir ürün sipariş verdim şimdi onu deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…