Victus 16 4060 kullanıcı deneyimi

R5 5600H RTX 3060 modeline sahibim. Benim cihazımla alakalı bir durumda olabilir tam emin değilim ama yük altında 100 dereceyi gördüm. Cihazı 2-3 cm yükseltince hava akışı arttığı için 88-90 derece arasında seyretti. Turbo Boost'u kapatarak 76 derece civarlarında kullanıyorum. Oda arkadaşım 5800H RTX3070'li bir Acer Nitro 5 laptopa sahip. Benim cihazım dinlendiğinde daha gürültülü çalıştığı belli. Yorumda belirttiğiniz ASUS muadiline göre daha iyi işlemcisi olabilir ama 100 derece görüp performans kaybı ile aynı hesaba çıkabilirsiniz. Fakat şunu belirtmek isterim, cihazda iyileştirmelere gidilmiş olabilir. Bana göre sahip olduğunuz fiyat bandında Acer, Lenovo, ASUS varsa onları tercih etmelisiniz.
 
Genel kalite olarak zayıf bence. Bende Acer Nitro 5 kullanıyorum, Acer Predator'de kullandım cidden yan yana gelebilecek cihazlar değiller.
Predator çok daha üst klasman cihaz. Zaten fiyatıyla belli ediyor bu yüzden bu bütçeler için konuşulmaz. Nitro vs Victus konusuna gelirsek tasarım olarak victus'u çok daha başarılı buluyorum, nitro çok hantal ve kalitesiz duruyor. Malzeme kalitesi olarakta zaten iki cihazda giriş segmenti o yüzden pek farkları yok. Bana kalsa ikisinide önermem çünkü panelleri kötü. Benimde bütçem bu civarda bu yüzden biraz daha modellerin gelmesini bekliyorum.
 
Bende Victus 15 4050 modeli var ege hocam siz de bir konuda yardim etmiştiniz hatta :) HP'nin şu ana kadar birçok ürününü ve birçok laptopunu kullandım her zaman hem yazılım açısından hem F/P açısından iyi markaydı.
Victus 16 4060'da da durum aynı mı olur bilmiyorum ama benim cihazda AAA oyunlarda Ultra ayarlarda oynasam bile 80 dereceyi geçtiğini görmedim. Yazılım konusunda da birçok özellik sunuyor. Sadece BIOS menüsü biraz dandik o da klasik HP BIOS'u.
 
Testler geldi.

Ekran Görüntüsü (5).png


Ekran Görüntüsü (6).png


Ekran Görüntüsü (7).png


Ekran Görüntüsü (8).png


Ekran Görüntüsü (9).png


Bir de ekleme yapayım daha çok fazla oyun oynamadım ama yani güç gerektiren oyunlar sıcaklık olarak 65-70'i geçmedi bilginiz olsun.(CPU)

@Artoria Pendragon
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için mantıklı değil render modelleme vs için yapılmıştı.

Testler geldi.

Eki Görüntüle 1807717

Eki Görüntüle 1807718

Eki Görüntüle 1807719

Eki Görüntüle 1807720

Eki Görüntüle 1807721

Bir de ekleme yapayım daha çok fazla oyun oynamadım ama yani güç gerektiren oyunlar sıcaklık olarak 65-70'i geçmedi bilginiz olsun.(CPU)

@Artoria Pendragon

Hocam ekran kartı kaç watt ve laptop adaptörü kaç watt?
 

Geri
Yukarı