Victus laptop çok ısınıyor

khuliyeff

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dizüstü HP Victus'a sahibim. Artık 11 aydır bende. Valorant'ta hata verdiğinden dolayı MUX ile sadece harici ekran kartını kullanıyorum ayarlardan ise güç modundan prize takılı olduğunda en iyi performansı seçili. Bilgisayarım çok ısınıyor arkadaşlar, Valorant'ı 144 Hz'ye kilitli oynarım lakin işlemci sıcaklığı önceler 60-70 dereceyken şimdi 85 derecelere kadar kalkıyor. Termal macundan olabilir mi, hiç değişmedim? Bir de ek sorum var ayarlardan güç modunda dengeliye aldığımda FPS bayağı 350'den düşüyor 230'lara kadar, normal midir?

Laptop için 85 derece gayet normal bir değer, ben 2 tane laptop değiştirdim 2'si de 90-95 dereceleri görüyordu.

Termal macunla ve bilgisayarın içindeki tozla alakalıdır muhtemelen bakım şart. (Eğer yaptırmaya üşeniyosan intel tuning utility den işlemci watt ını düşür biraz fazla düşürürsen fps de düşer makul seviyelerde şimdilik takıl bakım yaptırınca normal değerlere getirirsin)

11 ay olmuş yavaştan bakım zamanın gelmiş. Ömür kısaltabilir ama bu demek değil ki 3 senede bozulur. Yine de yüksek sıcaklıklara çıkmaması istenir. Düzenli bakımı yapılsın yeterli.

11 ay olmuş yavaştan bakım zamanın gelmiş. Ömür kısaltabilir ama bu demek değil ki 3 senede bozulur. Yine de yüksek sıcaklıklara çıkmaması istenir. Düzenli bakımı yapılsın yeterli.
Hocam fanları doğru düzgün çalıştırmıyor bilgisayar acaba bi ayarlamı oynadım. Fan sürekli düşük rpmde çalışıyor çok ısınınca kendim artırıyorum. Buna bakmanın bi yolu varmıdır?

Hocam fanları doğru düzgün çalıştırmıyor bilgisayar acaba bi ayarlamı oynadım. Fan sürekli düşük rpmde çalışıyor çok ısınınca kendim artırıyorum. Buna bakmanın bi yolu varmıdır?
Markanın kendi kontrol merkezi yazılımında fan ayarı otodaysa otodadır. İstersen programı silip yeniden kur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı