Video render programı tavsiyesi

oyyuncuonur

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 1080p oyun videolarını VSDC free video editör programı ile 2K'ya yükseltiyorum fakat render işlemi çok uzun sürüyor. Bana bu işlemin kısa sürebileceği render programı tavsiye edebilir misiniz?

Bahsettiğiniz program GPU destekliyor mu bilmiyorum.
GPU destekli olmayan decode/encode işlemleri uzun sürer.
GPU desteği olan bir encode programı bulmalısınız.

Teşekküe ederim.
İhtiyaçlarınızı tam kestiremediğim için .. Belki hedeflerinize uygun olmayabilir ama yine de indirin ve deneyin. Mutlaka başka işlerinize de yarar.
Programı güncellemeyin. Bu sürümü kullanın.
Portable-kurulması gerekmiyor.

Amacın sadece videonun ölçeğini yükseltmek ise ffmpeg kullanabilirsin. Konsolda çalıştığı için işlemleri daha hızlı yapabilir.

Ek bir bilgi vereyim: 1080p'de çekilen oyun videoları 2K yapman videonun kalitesini arttırmaz çünkü video 1080p ölçeğine uygun şekilde çekilmiş. Bunun yerine RealESRGAN kullanarak Video Upscale işlemleri yapabilirsin ancak bitmesi sisteminin gücüne bağlı olarak uzun veya kısa sürebilir. Eğer eski bir bilgisayara sahipsen bitmesi bir ömür sürecektir çünkü sadece 4x Upscale seçeneği mevcut.

Bilgisayarın ne kadar güçlüyse, render hızı da o kadar artar. Program değişikliğinin sorununu çözeceğini zannetmiyorum. Sistem özelliklerin ne?

Ben oyun videolarını youtube oyun kanalıma atıyorum. 1080P oyunlar youtube'da çamur gibi gözüküyor codec avc 1 olduğu için. Videoyu 2k yapınca vp09 codec olduğu için çamur gibi gözükmüyor oyun videoları

Orjinal videonun görüntü kalitesi sadece P/ çözünürlük yükseltilerek artırılamaz.
Hatta bana sorarsanız kalite daha da düşer.
Yüksek bitrate ve doğru codec ile kaydedilmiş/çekilmiş bir 720P videoyu olduğu hali ile Youtubeye yüklemeniz halinde çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı