PRecel
Hectopat
Merhabalar iyi günler. Birkaç hafta önce birkaç sebepten bilgisayarıma format attım. Formattan sonra da tekrar sıkıntısız bir şekilde oyun oynayabildim. Fakat formattan birkaç hafta sonra FIFA oynarken bilgisayar başlıkta yazan mavi ekran hatasını verdi. Bilgisayar yaklaşık 4 sene elimde, ilk defa mavi ekran verdiğini gördüm. Herhalde çok ısındığından falandır dedim ve kapatıp biraz soğuması için bıraktım. Ardından tekrar FIFA'ya girdiğimde 10 dakika sonra yine mavi ekran hatasını aldım. Bu sefer de herhalde FIFA'da sıkıntı var deyip sorunu test etmek için Minecraft oynadım ve onda da çok değil sadece 10-15 dakika sonra yine aynı mavi ekran hatasını aldım. İnternette ekran kartı driverı ile alakalı olduğunu duymuştum fakat driverı silip yüklesem de düzelmedi. Bu sefer bilgisayarıma temiz bir format attım ve Driver Booster yardımı ile driverları kurup ekran kartı driverımın son sürümünü indirdim. Fakat neden bilmiyorum bu sefer de daha oyun bile açmadan ya Steam menüsünde ya da Opera GX'de, YouTube'da vb gezinirken ya mavi ekran hatası alıyorum ya da kendiliğinden bilgisayar kapanıyor. Lütfen yardımcı olabilir misiniz ekran kartım ölmüş olabilir mi yoksa gerçekten ekran kartımın driverı ile mi alakalı? (GTX 1050 8 GB kullanıyorum.)
Son düzenleyen: Moderatör: